Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Στα εγκαίνια των γραφείων της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ ο Δ. Κουτσούμπας




Στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. 
 
Τα γραφεία είναι προσφορά της συντρόφισσας Ισμήνης Σπυριδωνίδου την οποία ευχαρίστησε
στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας. Στην εκδήλωση μίλησε η Δέσποινα Γρηγοριάδου γραμματέας της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε ξεχωριστή στιγμή την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων του ΚΚΕ στη Φλώρινα σε μια, όπως είπε, «σημαντική περιοχή για τους ηρωικούς αγώνες που έδωσε ο λαός μας, που έδωσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες σε αυτήν εδώ τη γωνιά της πατρίδας μας, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, από βάθους καρδιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη συντρόφισσα Ισμήνη γι' αυτή τη μεγάλη προσφορά της. Να είναι σίγουρη, είμαστε όλοι σίγουροι ότι οι αγώνες που έκαναν οι προηγούμενες γενιές, θα ευοδωθούν γιατί υπάρχουν άξιοι συνεχιστές που κάθε μέρα πυκνώνουν τις γραμμές του κόμματος και της ΚΝΕ. Νέοι άνθρωποι οργανώνονται στην πρωτοπόρα δύναμη της ελληνικής κοινωνίας, το ΚΚΕ, και στην ΚΝΕ ενώ χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα και εδώ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, συμπαρατάσσονται, συσπειρώνονται στο πλάι του ΚΚΕ, στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, παρά τις δύσκολες εποχές που βιώνει όχι μόνο ο τόπος μας αλλά όλη η ανθρωπότητα».




Η Ισμήνη Σπυριδωνίδου, βαθιά συγκινημένη, αναφέρθηκε στην ιστορία των γονιών της, και στην απόφασή της, να δώσει στο κόμμα το οίκημα που διέθετε στη Φλώρινα. Όπως είπε: «Είχα δώσει πιο μπροστά ακόμα ένα κομμάτι βιος στο Κόμμα, από τον πατέρα μου. Είχα τύψεις που αυτό το οίκημα στη Φλώρινα δεν το είχα δώσει από πιο νωρίς. Τώρα που το έδωσα είμαι γεμάτη χαρά» (δείτε εδώ βίντεο).





Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσφερε στην Ισμήνη Σπυριδωνίδου μία αναμνηστική πλακέτα και το λεύκωμα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Από την πλευρά της, η Ισμήνη Σπυριδωνίδου του προσέφερε ένα μπρελόκ του πατέρα της κι ένα ζευγάρι χειροποίητες μάλλινες κάλτσες, απαραίτητο εφόδιο των αγωνιστών στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου στα βουνά, όπως απέδειξε η πείρα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου