Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Και ζωγραφιστός σπέρνει εφιάλτες στα τρολ της ΝΔ ο Στάλιν


Άφρισαν τα δαπιτάκια και λοιποί συγγενείς της Πειραιώς στη θέα του πορτραίτου του Στάλιν που δώρισε στο αρχείο του ΚΚΕ ο καθηγητής Γ. Μπάφας. Μην μπορώντας να κρύψουν τον πόνο τους, αποφάσισαν αμέσως να κυκλοφορήσουν τη φωτογραφία με το λογότυπο της “Ομάδας Αλήθειας” και τη λεζάντα “Ελλάδα 2019: Η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα όπου αρχηγός κόμματος ποζάρει περήφανα δίπλα σε πορτραίτο του Στάλιν”.
Ουσιαστικά δηλαδή αναπαράγουν το αγαπημένο αφήγημα σύμπασας της δεξιάς πολυκατοικίας, από τις παρυφές του ναζισμού ως τη φιλελέ εκδοχή της, περί “τελευταίας σοβιετικής γωνιάς στην Ευρώπη”, “ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς” και άλλα παρόμοιας γραφικότητας.

Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι ότι υπάρχει ακόμα στη χώρα μας ένα υπολογίσιμο ΚΚ, με επιρροή σαφώς μεγαλύτερη της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης στην κοινωνία και ιδίως το εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Ένα κόμμα που τα σφυροδρέπανα δεν τα απαρνήθηκε, ούτε τα έχει για ντεκόρ. Ένα κομμουνιστικό κόμμα που χωρίς να αποφύγει την αυτοκριτική, αλλά και την κριτική θεώρηση της ιστορίας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, δεν υπέγραψε “δήλωση μετανοίας” για καμία από τις πτυχές της, δεν έριξε λίθο αναθέματος στην ΕΣΣΔ και την κληρονομιά της, με την περίοδο υπό τον Ιωσήφ Στάλιν να αποτελεί βασικό τμήμα της τελευταίας.

Εξίσου ενοχλητικό είναι για τα παιδιά του ψηφιακού κομματικού σωλήνα της ΝΔ ότι στην Ελλάδα πράγματι συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάρη και στην παρουσία του ΚΚΕ, αλλά και τις ζωντανές ακόμα ιστορικές μνήμες του τόπου, δεν περνάνε με την ίδια ευκολία οι ανιστόρητες και επικίνδυνες εξισώσεις φασισμού και κομμουνισμού. Γεγονός που γνωρίζουν εξάλλου πολύ καλά στο κυβερνητικό κόμμα, όπου νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις “ενδοοικογενειακές” αντιπαραθέσεις που προκάλεσε η στάση της πλειονότητας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, που απείχαν ή σε μία περίπτωση καταψήφισαν το αισχρό κείμενο που καθιστούσε συνυπεύθυνη της ΕΣΣΔ για το ξέσπασμα του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς προτείνουμε στα γαλάζια τρολ την επόμενη φορά που θα θελήσουν να ασχοληθούν με το ΚΚΕ να προμηθευτούν με άφθονες ποσότητες ξυδιού γιατί θα τους χρειαστεί.

1 σχόλιο:

  1. Ένα μπουκαλάκι ξίδι, ειδικά για τους εμμονικούς αντικομμουνιστές, είναι πάντα χρήσιμο.
    Οι της «Δημοκρατίας» λοιπόν τώρα θύμωσαν που είδαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, να παραλαμβάνει για το Αρχείο του Κόμματος δύο ιστορικούς πίνακες ζωγραφικής, με τα πορτρέτα του Λένιν και του Στάλιν.
    Δεν μας κάνει εντύπωση, αν κρίνουμε από τα «πορτρέτα» που επιλέγουν οι ίδιοι να φιλοξενήσουν στην εφημερίδα τους, με τα «αφιερώματά» τους στον Μεταξά, στον Παπαδόπουλο, σε διάφορους Χίτες και άλλους της ίδιας συνομοταξίας…
    Αυτήν τη φορά μάλιστα αφιέρωσαν μια ολόκληρη σελίδα στην «αγιογραφία» του Νικόλαου Γλύξμπουργκ, υιού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου… προτρέποντας στην ανάγκη αξιοποίησής του από το αστικό πολιτικό σύστημα, άποψη που μάλλον μοιράζονται και με άλλα φυντάνια του συστήματος που τον δεξιώθηκαν τις προάλλες στην Αθηναϊκή Λέσχη.
    Ο καθένας λοιπόν με τα πορτρέτα του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου