Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Τάσσονται απροκάλυπτα απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Την πρόταση της «εθελουσίας εξόδου», δηλαδή της «εθελουσίας» απόλυσης που ήδη απέρριψαν, επανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ως δήθεν «φιλεργατική» λύση για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ που απολύθηκαν, αναλαμβάνοντας να τελειώσει τη «δουλειά» για την εργοδοσία. Απέναντι δε στο αίτημά τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, αναλώθηκε σε εκκλήσεις για «διάλογο», δηλαδή σε υποταγή των εργαζομένων που κάνουν έναν ηρωικό αγώνα.
Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το όργιο των παράνομων απεργοσπαστικών τρομοκρατικών μηχανισμών της εργοδοσίας του ΟΤΕ και για τις συλλήψεις απεργών, ο Γιάννης
Βρούτσης ισχυρίστηκε προκλητικά ότι όλα αυτά «ανήκουν στο χώρο της φαντασίας» του Κομμουνιστικού Κόμματος!!!

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν πολυήμερο απεργιακό αγώνα για την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλο τον όμιλο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Ωστόσο, η εργοδοσία όχι μόνο αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, αλλά εν μέσω της απεργίας απέλυσε εργαζόμενους που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν «εθελούσια έξοδο».
Μάλιστα, όπως τόνισε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, που κατέθεσε την Επίκαιρη Ερώτηση, η διοίκηση του ομίλου «αποθρασυμένη από την κυβερνητική κάλυψη και τη σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, αλλά και εξοργισμένη από την αποτυχία της προσπάθειας κοινωνικού αυτοματισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, πέρασε σε απροκάλυπτη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, που περιφρουρούσαν τον απεργιακό τους αγώνα πανελλαδικά». Παράλληλα με τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, η εργοδοσία προχώρησε σε μηνύσεις και συλλήψεις απεργών, με τη βοήθεια της Αστυνομίας και του κρατικού μηχανισμού.

Σιωπή νεκροταφείου θέλει η κυβέρνηση

Κάνοντας το μαύρο άσπρο, ο υπουργός Εργασίας δεν ...είδε κυβερνητική κάλυψη στην εργοδοσία και υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι «θεματοφύλακας του εργατικού δικαίου και των εργατικών δικαιωμάτων». Επίσης, ανέφερε πως στις 14 Γενάρη έγινε στο υπουργείο τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση, όπου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρότεινε στην εταιρεία να επανεξετάσει τη δυνατότητα να παρατείνει τα προγράμματα «εθελουσίας εξόδου» για τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτά και απολύθηκαν, μήπως «έχουν αλλάξει γνώμη και πλέον επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτών»!!! Για την απόλυση συνδικαλιστή από την εταιρεία, περιορίστηκε να δηλώσει πως θα πρέπει να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Για το αίτημα του πολυήμερου απεργιακού αγώνα, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ο Γιάννης Βρούτσης δεν είπε κουβέντα, αλλά κάλεσε τις δύο πλευρές «να εξαντλήσουν τα περιθώρια του διαλόγου» και ξεκαθάρισε πως για το υπουργείο «κορυφαία προτεραιότητα» είναι η «εργασιακή ειρήνη», όπως ονομάζουν την υποταγή των εργαζομένων.
Σε αντίθεση με την εικονική πραγματικότητα που επιχείρησε να δημιουργήσει ο υπουργός, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μετέφερε την πραγματική εικόνα, με τα ΜΑΤ και τα περιπολικά να πηγαινοέρχονται έξω από όλα τα καταστήματα του ΟΤΕ για να τρομοκρατήσουν και να συλλάβουν τους εργαζόμενους. Ο Λεωνίδας Στολτίδης είχε προσωπική εμπειρία, καθώς είναι εργαζόμενος του ΟΤΕ και συμμετείχε στην περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαιρέτισε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ και τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στα καλέσματα συμβιβασμού του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Πρόσθεσε πως αυτός ο αγώνας γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης για «ανάπτυξη για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου