Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ναζισμός χωρίς εγκληματική πράξη δεν υπάρχει

Να ανακαλέσει την πρότασή της, που αθωώνει τη ναζιστική δολοφονική Χρυσή Αυγή, κάλεσε την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κ. Παπαδάκης, ολοκληρώνοντας χτες την αγόρευσή του. Επίσης κάλεσε το δικαστήριο να μην επιτρέψει να νομιμοποιηθεί η ναζιστική εγκληματική βία.


Και πρόσθεσε: «Το δικαστήριό σας βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική ευθύνη, με τα βλέμματα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κοινής γνώμης στραμμένα πάνω του και με έκδηλη την αγωνία αν η ναζιστική εγκληματική βία θα νομιμοποιηθεί 65 χρόνια μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης...». «Ο δικηγόρος Χανς Λίντεν, αυτός που έφερε τον Χίτλερ στο δικαστήριο, δυστυχώς δεν πρόλαβε να ζητήσει το λόγο από τους δικαστές που έδειξαν τέτοια ευπιστία στα ψέματα του Χίτλερ. Ηταν από τους πρώτους που συνελήφθησαν με την αναστολή των ατομικών δικαιωμάτων το 1933, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και τερμάτισε τη ζωή του το 1938 στο στρατόπεδο του Νταχάου.

Στη μνήμη του, και στη μνήμη όλων των αγωνιστών δικηγόρων που σε ολόκληρο τον κόσμο υπερασπίζονται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, αφιερώνω την αγόρευσή μου αυτή, προσμένοντας την απόφασή σας», είπε.

Νωρίτερα, ο συνήγορος αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής από μαρτυρίες, απολογίες, καταδικαστικές αποφάσεις και έγγραφα που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Παρέπεμψε σε πληθώρα περιστατικών από το 1992, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση στον Δ. Κουσουρή, το 1998. Επισήμανε την κλιμάκωση των επιθέσεων από το 2012, όταν η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, παραπέμποντας και σε άρθρο του αρχηγού Μιχαλολιάκου στον τοπικό Τύπο, το οποίο εξήγγελλε την έναρξη πολιτοφυλακής! Ο Κ. Παπαδάκης έφτασε μέχρι και στην πρόσφατη επίθεση στο Σύνταγμα σε δημοσιογράφο - συνδημιουργό του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση».

Για τη σωρεία επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες, επισήμανε ότι τα θύματα στερούνταν το δικαίωμα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας αλλά και τα χρήματα, και φοβούνταν, κι έτσι πολλά περιστατικά δεν καταγράφηκαν. Αναφέρθηκε επίσης στο υπόστρωμα αστυνομικής ανοχής και συγκάλυψης, παραπέμποντας σε σχετικά παραδείγματα (Σκάρας ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, Γιοβανίδης ΑΤ Νίκαιας κ.λπ.). «Υπό τις συνθήκες αυτές και την κλιμάκωση της επιθετικότητας στο δρόμο για τη Βουλή, οι δράστες της επίθεσης στους Αιγύπτιους μου θυμίζουν δρομείς που περιμένουν στο σημείο εκκίνησης την πιστολιά του αφέντη, που δεν είναι άλλη από την ομιλία Λαγού», σημείωσε, αναφερόμενος στη γνωστή πλέον προαναγγελία Λαγού, την προηγούμενη μέρα της δολοφονικής επίθεσης, ότι «οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνουν λογαριασμό στη ΧΑ».
 
«Σαν πολλά δεν σας φαίνονται;»

Ο συνήγορος αναφέρθηκε και στην επίθεση στην Λιάνα Κανέλη από τον Ηλ. Κασιδιάρη στις αρχές του 2012, κατά την προεκλογική περίοδο, για την οποία ο Μιχαλολιάκος επίχαιρε ότι «ανεβήκαμε στις δημοσκοπήσεις», ενώ σημείωσε και τις ευχαριστίες του το βράδυ των εκλογών στα «παιδιά με τις μαύρες μπλούζες». «Εχουμε τριπλασιασμό των περιστατικών βίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το πρώτο», υπογράμμισε.

«Σαν πολλά δεν σας φαίνονται, κυρία εισαγγελέα, για να είναι μεμονωμένα και ασύνδετα μεταξύ τους αυτά τα περιστατικά;», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η εξέλιξη της Χρυσής Αυγής είναι αλληλένδετη με την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης της», πρόσθεσε.
Φτάνοντας στο Σεπτέμβρη του 2013, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εχουμε κατά μέτωπο σύγκρουση κατά του ΚΚΕ, κόμματος με μεγάλη Ιστορία. Αλλο να τα βάζεις με αναρχικούς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γενικότερα με τους μικρούς, και άλλο με το ΚΚΕ. Ψάχνουν τον πρόεδρο (σ.σ. του Συνδικάτου Μετάλλου), τον Πουλικόγιαννη, για να τον χτυπήσουν, για να διαλύσουν το σωματείο». «Μετά από δυο μέρες έχουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», ενός προσώπου στοχοποιημένου, αλλά «μια συνάντηση μη προγραμματισμένη δημιουργεί συντονισμένη, πολυπρόσωπη, οργανωμένη επίθεση σε βάρος του», συμπλήρωσε.

Ειδική αναφορά έκανε στην κατάθεση του αστυνομικού Δ. Κουρετζή, που συνέλαβε τον Ρουπακιά και απέδειξε ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα - ο Ρουπακιάς επιχείρησε να διαφύγει και στη συνέχεια τους είπε «είμαι δικός σας, της Χρυσής Αυγής». «Η κατάθεση δόθηκε στις 8/5/2014, δηλαδή 8 μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου», είπε και σχολίασε ότι η ολιγωρία των αρχών «επέτρεψε για μήνες στη ΧΑ να σπεκουλάρει και να έχει την πολυτέλεια να ισχυρίζεται ότι δεν είχε σχέση με το έγκλημα».

Αναφερόμενος στο καταστατικό της Χρυσής Αυγής που έχει καταθέσει στις αρχές ο δημοσιογράφος Δ. Ψαράς και το αρνείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, επειδή αποδεικνύει την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία και την «Αρχή του Αρχηγού», αναρωτήθηκε «ποιον κοροϊδεύει ο Μιχαλολιάκος» και ποιοι ήταν οι «ηττημένοι του 1945» των οποίων δηλώνει «σπορά» ο Μιχαλολιάκος. «Είναι προφανές ότι κάθε εγκληματική πράξη δεν είναι ναζιστική, αλλά ναζισμός χωρίς εγκληματική πράξη δεν υπάρχει», υπογράμμισε.

Επισήμανε τη σπουδαιότητα των αναγνωστέων εγγράφων. «Δεν είχαν την πεποίθηση ότι το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί εναντίον τους», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στα στοιχεία για τον οπλισμό της οργάνωσης, τη στρατιωτικοποίηση των ταγμάτων εφόδου κ.λπ. «Είχαν το θράσος να τα κρύβουν μέχρι και σε σπίτια αστυνομικών», τόνισε.

«Η εισαγγελέας», συνέχισε, «δέχεται τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι οι ναζί φύγανε από τη ΧΑ το 1992 στο συνέδριο - το είπαν ο Μιχαλολιάκος και οι μάρτυρες υπεράσπισης. Από πού προκύπτει αυτό; Απειρα αντίθετα στοιχεία μέχρι και το 2013. Η επίκληση του Χίτλερ, της Βαϊμάρης, τα άρθρα του Κασιδιάρη για τον Χίτλερ, οι ορκωμοσίες, τα τατουάζ, όλοι αυτοί τι είναι, αποχωρήσαντες από το '92; Δουλευόμαστε τώρα;».
 
Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τόνισε ότι αναδείχθηκαν «η οργάνωση, η πρόβλεψη, η εξασφάλιση και συγκέντρωση των όπλων - δηλαδή των λοστών, των ξύλων και των πυροσβεστήρων. Η άριστη γνώση της περιοχής. Η άνεση της μεταμεσονύκτιας κυκλοφορίας στην περιοχή και μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας, και με δίκυκλα. Η πολυπρόσωπη, αποφασιστική και αιφνιδιαστική επίθεση. Η προετοιμασία του χώρου της επίθεσης. Η αναμφισβήτητη προηγούμενη κατόπτευση για εντοπιστούν τόσο ο Αμπουζίντ, που κοιμότανε στην ταράτσα, όσο και τα σημεία από τα οποία θα επιτίθεντο στο σπίτι. Ο εντοπισμός του στόχου της ταράτσας, του χώρου της εισόδου του σπιτιού για την επιλογή των μέσων της επίθεσης. Η επιλογή του χώρου απαρατήρητης στάθμευσης των δικύκλων προκειμένου να καταστεί δυνατή η αθόρυβη προσέγγιση στο χώρο της επίθεσης. Η αιφνιδιαστική, αδίστακτη και πολυπρόσωπη χρήση βίας από πολλούς, απρόκλητα και κατά ανυπεράσπιστου, μέχρι ανθρωποκτόνου αποτελέσματος. Η ψυχραιμία και η όλη εκτίμηση και ο συντονισμός, οργανωτικά χαρακτηριστικά τα οποία δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι άνθρωποι που ενεπλάκησαν για πρώτη φορά σε βίαιες ενέργειες τα έχουν πραγματώσει. Σχέδιο διαφυγής και εξαφάνιση των πειστηρίων. Θρασύτατη επίδειξη ισχύος με φωνές και με μπλούζες της Χρυσής Αυγής μέχρι και τη στιγμή της σύλληψης. Διακριτοί ρόλοι και ιεραρχία μεταξύ των δραστών».

Εκανε επίσης αναφορά στην προηγηθείσα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, προσπάθεια εισβολής στο ψαράδικο, που δείχνει ότι ήταν αποφασισμένοι εκείνο το βράδυ, οπωσδήποτε, να πραγματοποιήσουν τους εγκληματικούς τους σκοπούς. «Τι κάνει την εισαγγελέα να πιστεύει ότι αν κάποιος πάρει ένα λοστό και χτυπήσει κάποιον στο κεφάλι, δεν έχει ανθρωποκτόνο δόλο; Οτι δεν ακολούθησε μετά το πέμπτο χτύπημα έκτο ή έβδομο;», αναρωτήθηκε ο συνήγορος.
Σημείωσε δε τη γνωστή τακτική συγκάλυψης της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών αλλά από τα χρόνια του «Περίανδρου», πριν και μετά. Είναι χαρακτηριστική η υποκρισία του Μιχαλολιάκου, ανέφερε, ο οποίος σε σχετική συνέντευξή του στις 14/6/2012 μιλούσε για πράκτορες που φορούσαν μπλούζες ΧΑ.
 
Καλός μαθητής του Γκέμπελς

Σχολιάζοντας, τέλος, το βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Κασιδιάρη, είπε: «Τίθεται θέμα πότε βιντεοσκοπήθηκε. Είναι λίγο μετά την κατάθεσή του στις ανακριτικές αρχές, τον Οκτώβριο του 2013, και δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2014. Γιατί έξι μήνες μετά; Να βάλουμε λίγο το μυαλό μας σε αυτό. Μήπως είναι ανάστροφη η σχέση με τον Μπαλτάκο; Μήπως θέλει ο Μπαλτάκος να πιέσει την κυβέρνηση για να μην τους διώξει; Μήπως για να διαπραγματευτεί με αυτόν με τον οποίο συνομιλούσε; Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί. Πού είναι το βίντεο που λέχθηκε από την υπεράσπιση ότι θα εισφέρετο; Ποτέ δεν ήρθε. Καλός μαθητής του Γκέμπελς ο Κασιδιάρης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου