Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ζήτω ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας


Οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, με απεργίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκρούονται με τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν, των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα και παραδίδουν εισφορές και αποθεματικά στον τζόγο και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η επίθεση των κυβερνήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις, στο ίδιο το δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη Γαλλία αλλά σε κάθε χώρα.


Γιατί το κεφάλαιο, επιδιώκοντας την αύξηση της κερδοφορίας του, προωθεί την εργασιακή ζούγκλα με πάμφθηνους, "ευέλικτους", περιπλανώμενους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την εκστρατεία υπονόμευσης και συκοφαντίας του αγώνα της εργατικής τάξης από την κυβέρνηση Μακρόν.

Να πέσουν στο κενό οι ελιγμοί, εκβιασμοί που επιχειρεί η γαλλική κυβέρνηση αφήνοντας άθικτο τον πυρήνα των αντιδραστικών μέτρων που επιδιώκει να περάσει.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας και σε κάθε χώρα για σύγχρονα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα. Καλούμε τους εργάτες της Ευρώπης να ενισχύσουν την κινητοποίησή τους ενάντια σε παρόμοια αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν στις χώρες τους με αποφασιστικότητα και αξιοποιώντας την πείρα του αγώνα των Γάλλων εργαζομένων. Οι εργάτες είναι οι παραγωγοί του πλούτου και τον διεκδικούν.

Ζήτω ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας.

Η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου