Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Φυλλάδιο που συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με το φόνο στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό μαθητών γυμνασίου στο Χολαργό

Σκηνές σκοταδισμού διαδραματίστηκαν σήμερα στο Χολαργό, όπου σε γυμνάσιο της περιοχής, που συμμετείχε στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, άγνωστα εξωσχολικά άτομα, μοίρασαν φυλλάδιο, με λεγόμενα που αποδίδονται στον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, έντονα ομοφοβικού χαρακτήρα.


Πιο συγκεκριμένα, η ομοφυλοφιλία περιγράφεται ως “κολοφώνας των αμαρτημάτων”, “πολύ πάνω κι από ειδεχθείς πράξεις όπως ο φόνος(!), ενώ ο ομοφυλόφιλος παρουσιάζεται ως “προδότης της ίδιας του της φύσεως”. Μεγάλα είναι τα ερωτήματα για το ποιοι και με ποιο δικαίωμα έκαναν κήρυγμα μίσους και ρατσισμού στις νεανικές ψυχές, που δεν είχαν πολλά περιθώρια να μη συμμετάσχουν στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό, με το φόβο της απουσίας να καραδοκεί. Εντύπωση προκαλεί ότι δεν αναφέρεται επίσης καμία αντίδραση των εκπαιδευτικών απέναντι στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Την ώρα που μαθητές της ΚΝΕ έρχονται αντιμέτωποι με απειλές, εκφοβισμούς ακόμα και συλλήψεις επειδή τολμούν να ενημερώνουν τους μαθητές τους με φυλλάδια, η διάδοση του ομοφοβικού δηλητηρίου γίνεται κατά τα φαινόμενα ανεμπόδιστα, αν όχι και υπό την επιδοκιμασία μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην καταγγελία ότι καθηγήτρια απέβαλλε μαθήτρια στην Αγία Παρασκευή, που δεν πρόσεχε το κήρυγμα της διδάσκουσας περί Τριών Ιεραρχών, όταν εκείνη στο ερώτημα γιατί κοιτάει έξω από το παράθυρο δήλωσε άθεη, κάτι που αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο της δικαίωμα και επ’ ουδενί αποτελεί λόγω τιμωρίας στο σχολείο.

Άραγε αυτό είναι το όραμα της Νίκης Κεραμέως για τη συγκεκριμένη επέτειο, την οποία έσπευσε να μετατρέψει σε μέρα κατήχησης, καταργώντας τη σχετική αργία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου