Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Ερώτηση για την εργοδοτική δολοφονική επίθεση

Οργή προκαλεί το περιστατικό στο Μαραθώνα, όπου εργοδότης πυροβόλησε με καραμπίνα τρεις Ινδούς μετανάστες εργάτες γης που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, δηλαδή το αυτονόητο! Οι αρχές της Ελλάδας επέδειξαν μεγάλη ετοιμότητα και ανταπόκριση όχι για τη σύλληψη και τιμωρία του εγκληματία εργοδότη, αλλά ενάντια στο θύμα, που νοσηλεύεται φρουρούμενος για να συλληφθεί μετά την ανάρρωσή του επειδή δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα.


Αντίστοιχη περίπτωση το 2008 ήταν η δολοφονική επίθεση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας από μεγαλοαγρότες καλλιεργητές φράουλας και τους μπράβους τους ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης. Ακόμα οι δύο εργάτες γης που κάηκαν στα ντοματοχώραφα του γκέτο της Φότζια όπου εργοδότες και αστυνομία είχαν κόψει εκδικητικά το νερό κατά τη διάρκεια απεργίας. Πρόκειται για εργάτες που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για εξευτελιστικά μεροκάματα και ζουν μέσα στη λάσπη και το κρύο, σε άθλιες συνθήκες χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Η πολιτική καταστολής σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο ΕΕ - κυβερνήσεων που μεθοδικά πετσοκόβουν τα εργατικά δικαιώματα και πριμοδοτούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των μεταναστών εργατών οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες έχουν "χειρότερες εργασιακές προοπτικές, είδος και συνθήκες εργασίας" και στο να αποθρασύνονται οι εργοδότες.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

- Στο ότι η κατασταλτική πολιτική και οι αντεργατικοί νόμοι της ΕΕ και των κυβερνήσεών της οδηγούν πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες να ζουν και να δουλεύουν σε κράτη-μέλη βρισκόμενοι σε καθεστώς ομηρίας, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα;

- Στην ανάγκη να αποκτήσουν άδειες παραμονής και πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους;

 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου