Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Απεργία στις 18 Φλεβάρη θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη και θα είναι μαζική

Την ξεδιάντροπη στάση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚίτικης εργοδοτικής - κυβερνητικής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που αρνείται να προκηρύξει απεργία στις 18 Φλεβάρη και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ που ετοιμάζεται να στήσει ένα συνέδριο-παρωδία, κατήγγειλαν πρόεδροι εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη.

Με το τέλος της συνέντευξης ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στην πρόσοψη του
ΕΚΘ που διαμηνύει «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Την ώρα που το απεργιακό κλίμα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης φουντώνει, δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και στη Θεσσαλονίκη έχουν πάρει απόφαση για απεργία και με παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων οργανώνεται η απεργιακή μάχη στους χώρους δουλειάς, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αρνήθηκε έστω και να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της διοίκησης για απεργία. Ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και τα άλλα στελέχη της παράταξης χαρακτήρισαν «ανεπαρκή μέθοδο» την απεργία και αποκάλεσαν ψεύτες τα στελέχη του ΠΑΜΕ καθώς όπως ισχυρίστηκαν «ούτε το 25% των όσων λένε δεν είναι αλήθεια για το Ασφαλιστικό». Τα στελέχη της ΔΑΚΕ πιο καθαρά τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι έρχεται να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε και ο εκπρόσωπος της «Ενότητας» (διάσπαση της ΔΑΚΕ) δεν τοποθετήθηκε.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στη σημασία της μάχης για το Ασφαλιστικό και στον προδοτικό ρόλο της ηγεσίας του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ, που είναι σε άμεση συνεννόηση με τον ΣΕΒ και τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες για το νέο συντριπτικό χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων. (Δείτε βίντεο εδώ)

Ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, διάβασε την κοινή δήλωση των προέδρων των Σωματείων που έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη. Και οι δύο ξεκαθάρισαν ότι η απεργία θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη και θα είναι μαζική.
Σε κοινή τους τοποθέτηση οι πρόεδροι των Σωματείων Οικοδόμων, Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Χάρτου, στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων, Μετάλλου, Κατεργασίας Ξύλου, Λογιστών, Μισθωτών Τεχνικών, στα Φροντιστήρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σε Κλωστοϋφαντουργία και Ιματισμό, Χημικής Βιομηχανίας, Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης, Συμβολαιογραφείων και Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Αρβανιτίδης», μέλη του Εργατικού Κέντρου τονίζουν πως «δεν δικαιούμαστε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο νέο έγκλημα που έρχεται στην Κοινωνική Ασφάλιση! Απαντούμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην  απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη!».

2 σχόλια:

  1. - «Εμείς θέλουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.
    Αυτός ο νόμος τον καταργεί»

    -"Γιατί να προκηρύξουμε απεργία, αφού οι εργαζόμενοι δεν έρχονται στις συγκεντρώσεις μας»
    ...
    Μερικά από αυτά που ακουστήκαν στην ΕΕ του ΕΚΘ, από την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚίτικη εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, είναι αδίστακτοι.
      Γι αυτό και οι εργαζόμενοι που τους ονόμασαν Συνδικαλιστική μαφία.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου