Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Συνδικάτο Ξύλου Θεσσαλονίκης


Η Διοίκηση του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Ν. θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφαση της συμμετέχει και στηρίζει την ΑΠΕΡΓΙΑ που γίνεται την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020 με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Αγ. Βενιζελου για τον λόγω αυτό έχει ξεκινήσει περιοδείες σε χώρους δουλειάς για ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με το  νέο ασφαλιστικό έκτρωμα και τις νέες εργασιακές σχέσεις λαιμητόμο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. νόμοι τους οποίους ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από νωρίς σήμερα το πρωί συνάδελφοι μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου μπροστά στην πύλη του εργοστασίου ALMECO με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ που καλεί για καθολική συμμετοχή των 100 και πλέον συναδέλφων στην συγκεκριμένη εταιρεία στην Απεργία έγινε ενημέρωση στους συναδέλφους για ποιο λόγο πρέπει να Απεργήσουν και να συμμετέχουν καθολικά στην συγκέντρωση.

Τα ερωτήματα των συναδέλφων πολλά για το ασφαλιστικό αλλά και για τα χαμηλά μεροκάματα, επίσης  για την αυταρχική τακτική της εταιρείας υποχρεώνοντας τους να δουλεύουν παράνομες υπερωρίες, εργασία Σάββατο και Κυριακές με την απειλή της απόλυσης όποιος δεν πάει για δουλειά, εκβιαστικά βάζει τους εργαζομένους συνάδελφους να υπογράφουν για δώρα, επιδόματα, άδειες ότι τα έχουν πάρει ενώ αυτό δεν ισχύει και αντί μισθού κουπόνια αξίας 50€ για τρόφιμα κάτι που είναι παράνομο διότι αφαιρείται απ τον μισθό.

Η Διοίκηση του συνδικάτου μας έχει παρέμβει αρκετές φορές στην Εταιρεία κάνοντας παράσταση καταγγελία και στον αρμόδιο ΣΕΠΕ με αποτέλεσμα να μπαίνει φρένο σε όλα τα παραπάνω προβλήματα!!!
 Αυτό όμως που εξηγήθηκε στους συνάδελφους είναι ότι πρέπει οι ίδιοι μαζί με το σωματείο να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα τους και να μπουν στην μάχη για παραπέρα διεκδικήσεις συσπειρωμένοι μαζικά αγωνιστικά στο Συνδικάτο, τώρα πρέπει ενιαία και καθολικά να συμμετέχουν στην Απεργία στις 18 Φλεβάρη παίρνοντας μέρος στην συγκέντρωση που γίνεται την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου.
   
Οι περιοδείες φυσικά συνεχίζονται. Επόμενος σταθμός εξόρμησης είναι το εργοστάσιο ΜΕΞΥΛ με 140 εργαζόμενους που και αυτό δραστηριοποιείται στο χώρο της Κατεργασίας Ξύλου με πολλά προβλήματα απληρωσιας και ανασφάλιστης εργασίας, επίσης  ΣΑΡΡΗΣ με 40 συναδέλφους, Ε.Ν.Κ.Α με 20 εργαζομένους, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ 15, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 20 εργαζόμενοι, ΠΟΥΡΙΠΛΑΣΤ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, ΕΛ – ΚΟΥΖ κ.α  Επίσης η δραστηριότητα ενημέρωσης του συνδικάτου στους συνάδελφους θα είναι συνεχόμενου αυτό το διάστημα αλλά και μετά την ΑΠΕΡΓΙΑ 18 Φλεβαρη με συσκέψεις στα γραφεία του συνδικάτου προσωπικές επαφές μέσα απ το μητρώο και επαφή με τους ΕΒΕ (επαγγελματοβιοτεχνες του κλάδου) για δημιουργία μετώπου κοινού γιατί το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης θίγει ιδιαίτερα και τους ίδιους και τέλος ενημέρωση επαφή και στήριξη νέων συνάδελφων που φιτουν σε σχολές μαθητείας του κλαδου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου