Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών


Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πραγματικού προορισμού τους 

Τις ευθύνες ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεων για την πολύ δύσκολη κατάσταση στα νησιά για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, αλλά και τους κατοίκους, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ζητώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφισή τους.
Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, συνεχίζοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την ευρωενωσιακή πολιτική καταστολής, χτίζει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φυλακές στα
ελληνικά νησιά όπου με βάση και τη γερμανική πρόταση θα συνεχίζει να εγκλωβίζεται ο κύριος όγκος των αιτούντων άσυλο. Για την πλειοψηφία επιφυλάσσεται απέλαση, για ελάχιστους άσυλο, ενώ ακόμα πιο λίγοι θα πηγαίνουν τελικά σε χώρες της ΕΕ.

Το τι πραγματικά ετοιμάζεται φανερώνεται από τη "διεύθυνση επιστροφών" που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή φάμπρικα απελάσεων για να γυρίζουν οι πρόσφυγες πίσω στην κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις φουντώνουν έχοντας τεράστιες ευθύνες.

Να παρθεί πίσω η υπογραφή της Ελλάδας από τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου. Να καταδικαστεί η πολιτική των δολοφονικών πλωτών φραγμάτων-παγίδων, της εμπλοκής και χρηματοδότησης ΜΚΟ, της ανοχής στη δράση ακροδεξιών ομάδων που πυροδοτεί εντάσεις στα νησιά σε μια ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη κατάσταση για νησιώτες και πρόσφυγες. Να κλείσουν τα hot spots, με κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα για μετάβαση στις χώρες πραγματικού προορισμού τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου