Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στην Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2019

Η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2019 με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, που έφτασε στο 125,09%, αποτελεί επιτυχία για το Κόμμα μας, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, συνεκτιμώντας τις δυσκολίες μέσα στις οποίες δόθηκε η μάχη.

Δυσκολίες που έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και των λαϊκών
νοικοκυριών, ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αντίστοιχη επιτυχία συνιστά η υπερκάλυψη για μια ακόμη φορά του πλάνου της ΚΝΕ κατά 134,31%.
Η επιτυχία αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία για το Κόμμα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι οι στόχοι και τα πλάνα της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης ήταν ανεβασμένα σε σύγκριση με πέρυσι, αφού μέσα στο 2019 το Κόμμα και οι Οργανώσεις του έδωσαν με επιτυχία τέσσερις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις (δημοτικές, περιφερειακές, βουλευτικές και ευρωπαϊκές εκλογές), που δημιούργησαν τεράστια έξοδα τα οποία έπρεπε να καλυφθούν.

Το θετικό αποτέλεσμα της Οικονομικής Εξόρμησης, η σημαντική υπερκάλυψη, αποτυπώνει τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί στη μεγάλη ιστορική διαδρομή και συνεισφορά του και ανανεώνονται καθημερινά στους σημερινούς ταξικούς πολιτικούς αγώνες.

Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί μια στέρεη βάση, πάνω στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική και ιδεολογική αφύπνιση και απαλλαγή της λαϊκής συνείδησης από τις ιδεολογικές επιδράσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ώστε να εκδηλωθεί άμεσα η αναγκαία λαϊκή αντεπίθεση, βασικός όρος της οποίας είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Η Οικονομική Εξόρμηση συνδυάστηκε με επιτυχία με την ένταση της προσπάθειας για την προβολή της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, έχοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις (διεθνείς και εσωτερικές) αλλά και ότι διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που εκτιμά το Κόμμα μας και προσβλέπει σ' αυτό, ταυτόχρονα όμως βρίσκεται στο στόχαστρο των εκμεταλλευτών και των κάθε είδους πολιτικών εκπροσώπων και μηχανισμών τους.

Η ολοκλήρωση με επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης πρέπει να σηματοδοτήσει ταυτόχρονα τη συνέχεια της προσπάθειας για διεύρυνση και παραπέρα σύσφιξη των δεσμών μας με το λαό. Ετσι το Κόμμα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη συσπείρωση δυνάμεων, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού, την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την εργατική εξουσία.

Η Γραμματεία της ΚΕ χαιρετίζει όλους αυτούς που στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ενίσχυσαν το Κόμμα και επιβεβαίωσαν τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην πάνω από 100 χρόνια ζωή και δράση του.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις πρωτοπόρες Οργανώσεις του και τους πρωτοπόρους συντρόφους μας, που έδωσαν με επιτυχία και αυτή τη μάχη.

Με βάση τη δουλειά και τα αποτελέσματα στην κάλυψη των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων - όσον αφορά τόσο τους ποσοτικούς όσο και τους ποιοτικούς δείκτες - η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει τα βραβεία της άμιλλας ανάμεσα στις Οργανώσεις:

α) Το πρώτο βραβείο απονέμεται στην Κομματική Επιτροπή Εξωτερικού.

β) Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στην Κομματική Επιτροπή Αιγαίου.

γ) Το τρίτο βραβείο απονέμεται στην ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου