Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Σπίτι μου, σπίτι σου ή και κάπου αλλού


10+1 προτάσεις για το μέρος διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ προανήγγειλε τη διεξαγωγή μονοήμερου “Συνεδρίου” για τι 25 Φλεβάρη στην Αθήνα, μα το κρατάει μυστικό πού ακριβώς θα γίνει, για να είναι ίσως έκπληξη της τελευταίας στιγμής.


Το επιτελείο της Κατιούσα συσκέφτηκε και κατέληξε σε επτά μέρη-προτάσεις που καλύπτουν τα κριτήρια της συνδικαλιστικής μαφίας και τις καταθέτει στο τραπέζι για συζήτηση…

1. Στο “Μεγάλη Βρετανία”
Ή σε οποιοδήποτε κεντρικό ξενοδοχείο-φρούριο της πρωτεύουσας και ας μη χρειάζεται να διανυκτερεύσουν οι σύνεδροι φέτος. Αρκεί να βολεύει στο επιτελικό σχέδιο. Αν επιλεγεί το “Μεγάλη Βρετανία”, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις υπόγειες στοές που είχαν ανοίξει το Δεκέμβρη του ’44 οι ΕΛΑΣίτες και είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν εκ νέου από το ΠΑΜΕ, για να μπουκάρει στον χώρο.


2. Στην Ιερά Οδό
Το μέρος διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Μεγάλους “συνεδριακούς” χώρους με πίστες και μικρόφωνο και μπόλικους μπράβους χωρίς σβέρκο, που μπορεί να κληθούν να παίξουν ακόμα και ρόλο αντιπροσώπου. Επιπλέον, οι μερακλήδες εργατοπατέρες δε θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να φτάσουν στον νυχτερινό τους προορισμό, για γλέντι μέχρι πρωίας -οριακά μεγαλύτερης διάρκειας από τις εργασίες του Συνεδρίου-express.


3. Στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής
Στο Σταθμό Λαρίσης, με άμεση πρόσβαση διαφυγής σε Μετρό και ΟΣΕ. Φιλικό περιβάλλον για τους εργατοπατέρες, που θα βρουν και εδώ πληθώρα μπράβων του υποκόσμου για τις ανάγκες τους. Αν οι εργασίες του “Συνεδρίου” τελειώσουν αργά το βράδυ, έχει και πολύ καλό βρώμικο απέναντι.


4. Στη ΓΑΔΑ επί της Αλεξάνδρας
Αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό -που μια χαρά πάει δηλαδή- γίνεται το αντίστροφο. Οι εργατοπατέρες πάνε αυτοί στην αστυνομία, αντί να ζητάνε να έρθουν τα ΜΑΤ ως εγγυητής της νοθείας, και αυτο-εκλέγονται σε περιβάλλον υψίστης ασφαλείας, αφήνοντας μια θέση κενή στο ΔΣ, τιμής ένεκεν, για το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας.


5. Στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Τα σοκολατάκια του πρέσβη που τους κακομαθαίνουν, το πρωτοποριακό Bauhaus αρχιτεκτονικό στιλ και η παράταξη-ντόμινο που έχουν οι κλούβες απέξω θυμίζοντας κάτι από Αστερίξ, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό από ταινία, όπου θα κολλούσε μια παραφρασμένη ατάκα: “Πρέσβη μου, ιδού το υπηρετικό σας προσωπικό…”


6. Στα γραφεία του ΣΚΑΪ
Το ΣΕΦ στο Φάληρο δεν το γεμίζουν ούτε οι 700 οικοδόμοι της Φαρκαδόνας. Αλλά λίγο πιο πέρα, εκεί που πιάνει στασίδι ο Παναγόπουλος χωρίς αντίλογο, ο εργατοπατερισμός θα βρει ζεστή, συναγωνιστική ατμόσφαιρα, ιδεολογικούς συνοδοιπόρους και ρεπόρτερ έτοιμους να περιγράψουν “αντικειμενικά” μοβόρικες σκηνές με λοστάρια, “κόκκινους φασισμούς” και φίμωμα της δημοκρατία -όπως έγινε με τον Άρη Πορτοσάλτε.


7. Το Καζίνο της Πάρνηθας
Οι εργατοπατέρες και ειδικότερα ο Καραγεωργόπουλος θα βρεθούν στο στοιχείο τους, σε έναν δυνατό συμβολισμό με τις συντάξεις που γίνονται τζόγος -αλλά δεν τρέχει κάτι, πολλή φασαρία για το τίποτα. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν να στήσουν μπλόκα και διάφορα σημεία ελέγχου στην περιοχή, που είναι γεμάτη καταφύγια για εργατοπατέρες παντός καιρού.


8. Στο Μέγαρο Μαξίμου
Αντί να τρέχει ο Μητσοτάκης (στου βοδιού το κέρατο) για να δείξει τη σύμπνοια ΓΣΕΕ-κυβέρνησης, πάει η ΓΣΕΕ στο Μαξίμου, σε έναν κλοιό από κλούβες, περιπολικά, ελικόπτερα (μια νύχτα μαγική). Μπορούν έτσι να εκλέξουν τον πρωθυπουργό ως επίτιμος, αν και μαζί με το όνομα “Μητσοτάκης”, προκαλεί κατά βάση αρνητικούς συσχετισμούς.


Bonus μερικές εναλλακτικές, για μαγευτικές μονοήμερες συνεδριακές αποδράσεις εκτός Αθήνας, στην περίπτωση που ναυαγήσει και πάλι ο εργατοπατερικός σχεδιασμός για τις 25 Φλεβάρη.
-Τo Bansko της Βουλγαρίας ως κλασικός προορισμός για Δαπίτικες εκδρομές. Ή αλλιώς η Μύκονος, που είναι μάλλον θερινός προορισμός, αλλά προσφέρει φτηνότερα ξενοδοχεία αυτό το διάστημα. Αυτό ήταν άλλωστε πέρσι και το επιχείρημα για τη Ρόδο. Εναλλακτικά υπάρχει κι η Χαλβάη 5-0 ή κάποια αίθουσα κινηματογράφου (ενώ παίζει το έργο) για να γίνει μόνο ψηφοφορία με απλή ανάταση χειρός, χωρίς φωνές και αντιδράσεις.


ΝΑΤΟϊκή βάση στη Σούδα, δίπλα στα Χανιά, που προσφέρονται πάντα για τουρισμό (εργατοπατερικό και όχι μόνο). Γιατί άλλωστε να επιστρατεύονται μόνο τα ΜΑΤ και όχι ο στρατός για ένα “Συνέδριο” της ΓΣΕΕ; Ο Μαυροκέφαλος τους έριξε την ιδέα, μένει η υλοποίηση…



Στου βοδιού το κέρατο. Αλλά ακόμα και εκεί το ΠΑΜΕ θα τους βρει. Ο έρωτας -λόγω της ημέρας- και ο εργατοπατερισμός δεν κρύβονται…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου