Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Συλλαλητήρια στις 6 και απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό

Σε κλιμάκωση της πάλης τους ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της ΝΔ που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου, προχωρούν τα συνδικάτα, αποφασίζοντας 24ωρη απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τις 18 Φλεβάρη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ήδη την Τρίτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας.

Αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση πήρε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο και οι συγκεντρώσεις στις 6 Φλεβάρη σε αρκετές πόλεις της χώρας που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, που μαζί με τις οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων, εντείνουν τη δράση τους για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, μετατρέπονται σε αποφασιστικό βήμα για να πάρει δυναμική εργατική απάντηση ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντιασφαλιστική επίθεση.
Ταυτόχρονα τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις κινητοποιήσεις και με καθημερινές πρωτοβουλίες δυναμώνουν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά, για να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση, να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού.

Αποφάσεις για απεργία

Υπενθυμίζεται ότι αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν ορίσει ακριβή ημερομηνία έχουν ήδη πάρει:

Τα Εργατικά Κέντρα: Πειραιά, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Αγρινίου, Άρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας και Χανίων.

Οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Οικοδόμων καθώς και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.
Αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης έχουν πάρει ακόμα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λυκόβρυσης - Πεύκης και άλλοι. Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ. Να δοθεί απεργιακή απάντηση καλεί και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).
Μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ, στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία), ψηφίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης αποφασίστηκε 24ωρη απεργία όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή.

  Οι συγκεντρώσεις

Στα Ανατολικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στις 7 μ.μ. και στα Δυτικά στην πλατεία Ευόσμου στις 7 μ.μ. τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Τροφίμων και Ποτών, ΣΕΤΗΠ, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και το Τύπου - Χάρτου.

Σχόλιο για την κατάπτυστη απεργοσπαστική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου