Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Σενάρια για διεργασίες ανάμεσα στα δύο κόμματα


Σενάρια για προσπάθεια προσέγγισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ τροφοδότησε η συνάντηση που είχαν πρόσφατα ο Κ. Γείτονας και ο Αλ. Φλαμπουράρης.

Το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαίωσε τη σχετική συνάντηση, όμως προσπάθησε να την υποβαθμίσει στο επίπεδο της επαφής «δύο παλιών φίλων». 


Πηγές του ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για «ένα παραπολιτικό μονόστηλο 15ημέρου», το οποίο «ανασύρθηκε ως μέσο αναχαίτισης της αποτελεσματικής, υπεύθυνης και αυστηρής αντιπολίτευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής».

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η απάντηση στην καταγγελία που έκανε το ΚΙΝΑΛ για αναλγησία της κυβέρνησης στο θέμα της πρώτης κατοικίας «είναι η ''τρομερή'' αποκάλυψη ενός καφέ σε δημόσιο χώρο δυο παλιών φίλων, σαν αυτές που κατά δεκάδες γίνονται καθημερινά πέριξ της Βουλής». Στον δε ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισαν πως «βλέπει την ''αποκάλυψη'' αυτή ως το καρβέλι στα πεινασμένα του όνειρα».

Αναβολή της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης για το σχέδιο «διεύρυνσης» του κόμματος. Επίσης, αποφασίστηκε να πάρει μια ολιγοήμερη αναβολή η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία τελικά προγραμματίστηκε για τις 15 και 16 Φλεβάρη.

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφέροντας πως «δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος (...) το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου