Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Καταδίκασαν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Ασφάλιση

Μήνυμα καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και κάλεσμα στην 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 18 Φλεβάρη έστειλαν απόψε και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.

Με δύο κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν δεκάδες συνδικάτα στα ανατολικά της πόλης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και στα Δυτικά στην πλατεία Ευόσμου,
εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι εξέφρασαν την καταδίκη τους στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που έρχεται να επανανομοθετήσει τον νόμο του Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοσέτ.

«Δεκαοχτώ Φλεβάρη έχει απεργία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία» και «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση», βροντοφώναξε απόψε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, μέσα από τις μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Ανατολικά) και στην πλατεία Ευόσμου (Δυτικά).

Στη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι από τις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο Στράτος Κουρτζανίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης. Ξεσκέπασε τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας και αποκάλυψε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου. Σημείωσε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκεται στον πυρήνα της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, κατακτήθηκε ως εξασφάλιση της προστασίας και της κάλυψης των αδυνάτων. Περιλαμβάνει την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική προστασία, την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, το θεσμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις άδειες ανάπαυσης και τοκετού. «Είναι ανάγκη λοιπόν να δυναμώσει το μέτωπό μας απέναντι στην κυβέρνηση. Είναι κρίσιμο να καταδικαστεί και η επικίνδυνη γραμμή των επαγγελματικών ταμείων που προωθεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές ενώσεις», είπε.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Τούμπας που κατέληξε στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα. Με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν ότι «κυβέρνηση ΝΔ και εργοδοσία τσακίζουν τις ζωές μας, διαλύουν τα Ταμεία», κάλεσαν «δουλειά μέχρι τον τάφο, άθλια ζωή, κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχθεί» και προειδοποίησαν «ούτε ρίσκο ούτε λοταρία, δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία». (Δείτε βίντεο εδώ0 

Η συγκέντρωση στην πλατεία Ευόσμου


Στη συγκέντρωση στην πλατεία του Ευόσμου μαχητικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από όλες τις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από Κορδελιό, Συκιές, Νεάπολη, Πολίχνη, Σταυρούπολη κ.α. Διαμήνυσαν ότι «δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική».

Στη συγκέντρωση μίλησε η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ότι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τις αντιδραστικές αλλαγές που θα φέρει η νέα μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό και θα συνεχίσουν να βάζουν εμπόδια. Κάλεσε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 18 του Φλεβάρη. Να μη λυπηθούν κόπο και προσπάθεια να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να πείσουν τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και να βάλει επιτέλους μπροστά τις δικές του ανάγκες, τα δίκαια αιτήματα για ζωή και όρους δουλειάς με αξιοπρέπεια. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου