Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα η πρωτοφανής αστυνομοκρατία

Εργατοπατέρες και δυνάμεις καταστολής έδωσαν τα «ρέστα» τους για να μην πλησιάσουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο - φρούριο!

Η αστυνομοκρατία μέσα και έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ δεν είχε προηγούμενο, καταγράφοντας μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, με ευθύνη της απαξιωμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
Από το απόγευμα της Δευτέρας είχαν στρατοπεδεύσει αστυνομικές δυνάμεις σε όλους τους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο, σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών. Κορδέλες που έκοβαν την κυκλοφορία, μπλόκα στις διασταυρώσεις, έλεγχος για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει ήταν το σκηνικό, δημιουργώντας πρόβλημα ακόμα και στους κατοίκους της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι αργά χτες το απόγευμα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των συνδικάτων, όποιος έστριβε από την παραλιακή λεωφόρο για να βρεθεί στο χώρο της κινητοποίησης, του ζητούσαν ταυτότητα!




Αστυνομία σε ξηρά και θάλασσα!

Το ρεσιτάλ αστυνομοκρατίας κορυφώθηκε την Τρίτη, με κλούβες να ζώνουν περιμετρικά το ξενοδοχείο «Απόλλων». Από νωρίς το πρωί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη της κυβέρνησης και την κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής, ξεδίπλωσε ένα μεθοδευμένο σχέδιο αποκλεισμού και παρεμπόδισης των εκλεγμένων αντιπροσώπων των ταξικών δυνάμεων, καθώς και των χιλιάδων συνδικαλιστών και εργαζομένων που κατέφτασαν για να διαδηλώσουν στο Καβούρι.

Σε συνέχεια της προσπάθειας να κρατηθούν μακριά από το χώρο οι αντιπρόσωποι που δεν πρόσκειντο σε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, με την «απομόνωσή» τους την προηγούμενη μέρα σε ξενοδοχείο χιλιόμετρα μακριά, στην Καισαριανή (!), οι δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδιζαν ακόμα και την είσοδο εκλεγμένων αντιπροσώπων, που ζητούσαν να μπουν στο χώρο για να παραλάβουν τις κάρτες τους.

Ανάμεσά τους πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, αντιπρόσωποι και μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ, στους οποίους υποδείκνυαν να απευθυνθούν σε άλλη είσοδο, μακριά από το χώρο της συγκέντρωσης των εργαζομένων. Στη συγκεκριμένη είσοδο είχε παραταχθεί πρόσθετος αστυνομικός φραγμός, όπως και ένας τρίτος, ακριβώς στην είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ ακολουθούσε «σκανάρισμα» τύπου αεροδρομίου σε όλους τους εισερχόμενους στο χώρο.
Υπάλληλοι της ΓΣΕΕ που βρίσκονται μπροστά από το φραγμό κρατούσαν μια λίστα με ονόματα και ο αντιπρόσωπος καλούνταν μπροστά στις δυνάμεις καταστολής να αναφέρει το όνομά του. Εφόσον ο υπάλληλος το έβρισκε στη λίστα, έδινε τη συγκατάθεσή του στην αστυνομία για να περάσει ο αντιπρόσωπος στο χώρο του «συνεδρίου».

Η αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, που κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις, καθώς και προκλήσεις από εργατοπατέρες μέσα στο χώρο του συνεδρίου, ακύρωσε την προσπάθεια αποκλεισμού των αντιπροσώπων τους, όπως και κάθε σκέψη για έλεγχο των αντιπροσώπων των εργαζομένων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομική παρουσία ήταν εμφανής και μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου, με αξιωματικούς της αστυνομίας και των ΜΑΤ να παραμένουν όλη την ώρα στους χώρους αναμονής, στο εστιατόριο κ.λπ. Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση εργαζομένων του ξενοδοχείου ότι η χτεσινή αστυνομοκρατία ξεπερνούσε ακόμα και τα μέτρα σε περιόδους κατά τις οποίες στο ξενοδοχείο διέμεναν αρχηγοί άλλων κρατών!

Το σκηνικό συμπλήρωναν ασφαλίτες ακροβολισμένοι στην ταράτσα, που έδιναν εικόνα με ασυρμάτους στο «κέντρο», προφανώς για την αντιμετώπιση «ύποπτων» κινήσεων, ενώ στα ανοιχτά της ακτής του Καβουριού ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού (!) ανέλαβε να φυλάξει τα «χωρικά ύδατα» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ από τίποτα ...θαλάσσιους εισβολείς.

Καταγγελία της ΔΑΣ

Καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες και θλιβερές αυτές εικόνες, ο Χρήστος Κατσώτης, εκλεγμένος σύνεδρος με τη ΔΑΣ και βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε δηλώσεις με φόντο τον αστυνομικό φραγμό, αναδεικνύοντας την «εκτροπή της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής». Σημείωσε ότι οι εργατοπατέρες έχουν τα ονόματα όλων, τι κόμμα είναι ο καθένας, και τα έχουν δώσει στην αστυνομία.

«Κατά τ' άλλα θα κάνουν δημοκρατικό συνέδριο», σχολίασε ο Χρ. Κατσώτης και κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση: «Είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας; Να είναι εδώ μπροστά και να απαγορεύει στους αντιπροσώπους να μπουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ; Αν αυτή είναι η κατεύθυνση, η απόφαση που έχει πάρει, να αποτρέψει αυτούς που δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι με τη ΝΔ, που δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μας βάλουν σε ένα καράβι να μας πάνε στα ανοιχτά για να κάνουν το συνέδριό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου