Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Απεγκλωβισμός τώρα!

Κλείνοντας την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή την Τρίτη 4 Φλεβάρη στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την πολιτική προστασίας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Προσφυγικό και την κατάσταση στα νησιά, σημειώνοντας:

«Μια κουβέντα ακόμα για τους πρόσφυγες, επειδή αναφέρεται και στο νομοσχέδιο και είναι και στην επικαιρότητα τραγικά.

Πρέπει να κλείσουν όλα τα hot spots σε όλα τα νησιά, αμέσως. Να μη φτιαχτούν εκεί ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές δομές στα νησιά μας, να
μετακινηθούν σε ανοιχτές δομές στην ηπειρωτική χώρα, για σύντομο διάστημα, και από κει να πάνε πολύ γρήγορα στον τόπο προορισμού τους. Η ΕΕ, αντί να μυξοκλαίει, να ανοίξει τις πύλες της και να δεχτεί πρόσφυγες που έχουν προορισμό αυτές τις χώρες.

Είναι άλλο να εγκλωβίζονται σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα 300.000 και πλέον, και άλλο να καταμερίζονται από πέντε έως δέκα, δεκαπέντε έστω χιλιάδες, σε τριάντα χώρες - μέλη της ΕΕ. Να καταργηθεί το "Δουβλίνο", που τους εγκλωβίζει εδώ και που όσο θα υποτάσσεστε σ' αυτό, στο "Δουβλίνο", και στην απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τόσο περισσότερο θα χειροτερεύει η κατάσταση, θα οδηγούμαστε σε νέα αδιέξοδα, πέρα απ' αυτά που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου