Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Καμπάνια της ΟΓΕ για την εργαζομένη γυναίκα


Λάστιχο ωράριο - Λάστιχο ζωή
Γυναίκα οργανώσου για την ανατροπή

Στην ανάγκη για οργάνωση, πάλη και διεκδίκηση κόντρα στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις έχει αφιερώσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την καμπάνια, με την οποία απευθύνεται στις εργαζόμενες, αλλά και στις αυτοαπασχολούμενες, στις φοιτήτριες, στις συνταξιούχους, που υφίστανται επίσης τις επιπτώσεις της «ευελιξίας».
Στη σημερινή πραγματικότητα που αποτυπώνεται στο σύνθημα «Λάστιχο ωράριο - Λάστιχο ζωή», οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ αντιπαραθέτουν τον συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στη μητρότητα, στην κοινωνική ζωή και δράση.

Η δραστηριότητα που ήδη ξεδιπλώνεται θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με ορίζοντα την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι μια ευκαιρία για να αναπτυχθούν κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Γυναικείων Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ με εργατικά Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Στην κατεύθυνση αυτή, στην Αττική έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κοινές συσκέψεις με τα Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων στους κλάδους του Επισιτισμού - Τουρισμού και του Εμπορίου, στις οποίες τέθηκαν οι άξονες ενός κοινού βηματισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη οργανωθεί κοινές εξορμήσεις και συζητήσεις σε χώρους εργασίας, όπως ξενοδοχεία, όπου απασχολούνται πολλές εργαζόμενες.

Αυτή η κοινή δράση στηρίζεται στις αγωνιστικές διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Έχουν στο επίκεντρο τη σχέση ανάμεσα στην εργασιακή σταθερότητα, το εργασιακό εισόδημα, τις κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας της μητρότητας και στήριξης της οικογένειας ως τρίπτυχο από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής, ο ελεύθερος χρόνος.




Το βίντεο της ΟΓΕ για τη φετινή της καμπάνια, όπου βλέπουμε την αντιπαράθεση με το διεθνές ρεύμα της “φεμινιστικής απεργίας”, τη λογικής της ενότητας με βάση το φύλο και του ανταγωνισμού με το ανδρικό φύλο.


Ψήφισμα για την8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της εργαζόμενης γυναίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου