Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Επικίνδυνο σχέδιο ΗΠΑ - Ισραήλ για το Παλαιστινιακό

Η επονομαζόμενη "συμφωνία του αιώνα" που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση Τραμπ από κοινού με τον διεφθαρμένο ηγέτη του Ισραήλ, Νετανιάχου, είναι ακόμη μία απεχθής προσπάθεια να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν οι ενέργειες του καταπιεστή.

Δεν είναι ούτε μια ειρηνευτική συμφωνία ούτε μια συμφωνία ανάμεσα σε ίσους. Ενισχύει και θωρακίζει την Ισραηλινή κατοχή, παραχωρεί την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, στηρίζει την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και διατηρεί τους εποικισμούς. Καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.


Σαν Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτήν την ύπουλη και πολύ επικίνδυνη ενέργεια. Θεωρούμε αυτό το σχέδιο άκυρο, ως ένα κομμάτι χαρτί χωρίς ισχύ, που απορρίπτει την θέληση των λαών της περιοχής.
Αυτό το επινόημα απαιτεί από τον Παλαιστινιακό λαό να παραδώσει τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες του, του δικαιώματος αποτίναξης της κατοχής, απελευθέρωσης των παλαιστινιακών εδαφών και δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού εδάφους. Είναι μια επικύρωση της προσάρτησης της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Το σχέδιο αυτό είναι καταρτισμένο ώστε να περιορίσει ασφυκτικά τους Παλαιστίνιους σε ορισμένους θύλακες, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών στην περιοχή. Εάν εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο, στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η κυριαρχία της αστικής τάξης τους Ισραήλ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα αυξηθεί. Η "συμφωνία" αυτή εξυπηρετεί τα εγκληματικά συμφέροντα της αστικής τάξης του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της.

Η άθλια προσπάθεια που επιχειρεί ο Τραμπ για εξαγορά του Παλαιστινίων και των γειτονικών λαών κάτω από την ταμπέλα της "ανάπτυξης", θα είναι σε βάρος της ελευθερίας, της ειρήνης και των ιστορικών τους δεσμών. Η επονομαζόμενη ανάπτυξη και ευημερία δεν θα είναι σε όφελος των λαών αλλά θα αξιοποιηθεί για να γεμίσει τις τσέπες των ιδιοκτητών των μονοπωλίων.

Το σχέδιο προκλητικά και άδικα αρνείται το δικαίωμα της επιστροφής των εκατομμυρίων προσφύγων, των παιδιών τους και των εγγονιών τους, των οικογενειών που με την βία εκδιώχθηκαν από την γη τους.

Η πείρα τονίζει την αναγκαιότητα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, την ενδυνάμωση της πάλης του παλαιστινιακού λαού και την ένταση της διεθνιστικής αλληλεγγύης.Καμία προσέγγιση στην βάση της ταξικής συνεργασίας δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη και την ελευθερία στο λαό της Παλαιστίνης.

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης ενάντια στην κατοχή, για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα εδάφη του 1967, την κατάργηση των εποικισμών, την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων φυλακισμένων και την εξασφάλιση της επιστροφής των προσφύγων. Οι λαοί της περιοχής πρέπει να καθορίζουν την ίδια τους την μοίρα και όχι άλλος ξένος παράγοντας, να καθορίζει το μέλλον τους, και το δικαίωμα να το καθορίζουν ανήκει μόνο σε αυτούς. Ενάντια στις βρόμικες "συμφωνίες", στηρίζουμε την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.

Κάτω το επονομαζόμενο "σχέδιο του αιώνα"!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός!

Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της Παλαιστίνης και της Μέσης Ανατολής!

  Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου