Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία: Η δράση των κομμουνιστών στην Β. Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες



Φωτογραφίες από την πολύμορφη δράση των κομμουνιστών στην Β. Ελλάδα
 
Τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και οι φορείς του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ήταν καθημερινά απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, σε όλη τη διάρκεια των βάρβαρων βομβαρδισμών και ανέδειξαν το μεγαλείο της λαϊκής αυτενέργειας και πρωτοβουλίας.

Στη μνήμη όλου του ελληνικού λαού, αλλά και αγωνιστών από όλο τον κόσμο, έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα τα καθημερινά μπλόκα των αγωνιστών κομμουνιστών και άλλων φιλειρηνιστών της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, που με τα κορμιά τους έφραζαν το δρόμο στα ΝΑΤΟικά κομβόι του θανάτου, τρένα και φάλαγγες φορτηγών, που έφταναν με πλοία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού αυτό όπως και όλες οι εγκαταστάσεις είχαν παραχωρηθεί από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετατραπεί σε ορμητήρια των ιμπεριαλιστών.

 Το λιμάνι και όλοι οι έξοδοι έβρισκαν μέρα - νύχτα το αποφασισμένο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με μπροστάρη το ΚΚΕ, να βρίσκεται εκεί για να εμποδίζει τους φονιάδες να περάσουν στη Γιουγκοσλαβία.

Οι Κομουνιστές της Θεσσαλονίκης, επί 78 μέρες  μέρα – νύχτα στο λιμάνι,  για να εμποδίσουν  τους φονιάδες να περάσουν στη Γιουγκοσλαβία







Τα λάφυρα του αγώνα των Κομουνιστών στην Θεσσαλονίκη  






Από τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη








1 σχόλιο:

  1. Αφιερωμένο στα ...παιδιά.... που κατηγορούν το ΚΚΕ πως δεν δεν κάνει Αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Και ο λόγος είναι πεντακάθαρος. Γιατί δεν κάνουμε ...αντιιμπεριαλιστικό... αγώνα μαζί με εθνικιστές φασίστες τμήματα της Αστικής τάξης και ...άλλους Ιμπεριαλιστές. Για την ιστορία να θυμίσω πως τότε δεν υπήρχε αλλο Ιμπεριαλιστικό κέντρο με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α ΄ήταν μόνο η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ που μόλις είχαν βγει απο τον Αντικομουνιστικό αγώνα που βοήθησαν όλες τις αστικές τάξεις να απαλλαγούν απο τον Σοσιαλισμό μαζί και Ρωσίας Κίνας. Αφιερωμένο στα ...παιδιά..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου