Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Εξακολουθεί να μετατοπίζει στον λαό την ευθύνη για την αντοχή του συστήματος Υγείας


Επαναλαμβάνοντας το «αφήγημα» της «επιχειρησιακής ετοιμότητας», που θρυμματίζεται καθημερινά στην επικίνδυνη πραγματικότητα την οποία διαμορφώνει η πολιτική του «κόστους - οφέλους», η κυβέρνηση μετατοπίζει στον λαό την ευθύνη για να αντεπεξέλθει το σύστημα Υγείας στην επιδημία.


«Είναι στο χέρι μας και κυρίως στο χέρι σας (...) να συνεχίσει να αντέχει», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, διαφημίζοντας τις προσλήψεις-σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων στην Υγεία και μάλιστα με ημερομηνία λήξης. Ο υπουργός παρουσίασε περίπου ως ...κοσμογονία ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση άνοιξε μόλις 20 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ από τα 120 κλειστά, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία με τους ιδιώτες για την αξιοποίηση ενός μικρού τμήματος των ΜΕΘ. 

«Σήμερα, το ΕΣΥ έχει 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ», όταν χρειάζονται πάνω από 3.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ για τις τρέχουσες μόνο ανάγκες κι άλλες τόσες ΜΑΦ.

«Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί ήδη για την απλή νοσηλεία ασθενών με COVID-19 είναι μέχρι σήμερα 2.158», είπε ο υπουργός. Μόνο που δεν πρόκειται για νέα κρεβάτια, αφού πάρθηκαν από καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κι άλλες σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, ενώ σήμερα οι χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες και ευπαθείς ομάδες είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Κι όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 2 δισ. βοήθημα στους επιχειρηματίες, τροποποιεί τον κρατικό προϋπολογισμό «ενισχύοντας» τα δημόσια νοσοκομεία με 75,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο τα δύο τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός τους περικόπηκε κατά 100 εκατομμύρια.

 Διευκρινίσεις για την κυκλοφορία 

 Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο κατόπιν ραντεβού.

Οι οδηγοί φορτηγών και mini bus, εκτός από βεβαίωση εργοδότη, πρέπει να έχουν και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης οι πρώτοι και δελτίο κίνησης οι δεύτεροι. Σε λεωφορεία επιτρέπεται να καλύπτεται μόνο το 50% των καθισμάτων. Στα ταξί επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης. Σε περίπτωση ασθενούς που χρειάζεται βοήθεια, επιτρέπεται και τρίτο άτομο στο ταξί, κατόπιν σχετικής βεβαίωσης για μετακίνηση στον γιατρό ή το νοσοκομείο.

Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Για το όριο δύο επιβατών ανά ΙΧ είπε ότι εξαιρούνται τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση συγγενών Α' βαθμού σε τελετή.

Σημείωσε ακόμα ότι από σήμερα τις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία.

1 σχόλιο:

  1. Πολιτική επιστράτευση και επίταξη εργατών που πεθαίνουν κάθε μέρα μέσα στα εργασιακά κάτεργα και ο ιδιωτικός τομέας υγείας να θησαυρίζει ελεύθερα. Απόλυτα φυσιολογική λειτουργία του Καπιταλισμού σε όλες του τις μορφές. Χωρίς να σημαίνει πως στηρίζουμε το Δημόσιο στα πλαίσια του Αστικού κράτους που είναι ο συλλογικός καπιταλιστής. Μιλάμε απο θέσεις Εργατικού λαικού κράτους με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου