Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

«Δελτίο» στις αγορές επιβάλλουν μεγάλα σούπερ μάρκετ για να προλάβουν τον πανικό

Περιορισμούς στις αγορές αποφάσισαν να επιβάλουν οι βρετανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ «Tesco» και «Sainsbury's» καθώς οι πανικόβλητοι -λόγω του κορονοϊού- Βρετανοί έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αδειάζοντας τα ράφια των καταστημάτων.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έχει δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι ενήργησε με πολύ αργούς ρυθμούς και πολύ επιφυλακτικό
τρόπο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει λόγος ο κόσμος να στοκάρει προϊόντα και ότι είναι εξασφαλισμένες οι προμήθειες των τροφίμων.

Σε σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα, οι καταναλωτές εμφανίζονταν, ωστόσο, τρομοκρατημένοι. Ο ένας διάδρομος μετά τον άλλο άδειαζαν, ενώ σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ είχαν μείνει μόνο παγωτό και σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Δημοσιογράφοι του «Reuters» είδαν να σχηματίζονται τεράστιες ουρές γύρω από κάποια σούπερ μάρκετ σήμερα.

Η αλυσίδα «Sainsbury's» θα περιορίσει τις αγορές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο όπου οι πανικόβλητοι καταναλωτές σπεύδουν μαζικά να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Η εταιρεία «Tesco» επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράσουν μόλις δύο συσκευασίες ορισμένων προϊόντων, όπως ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και γάλα μακράς διαρκείας. Η «Aldi» έγινε τη Δευτέρα το πρώτο βρετανικό σούπερ μάρκετ που επέβαλε αγορές με δελτίο, περιορίζοντας τους πελάτες σε τέσσερα τεμάχια οποιουδήποτε προϊόντος ανά επίσκεψη.

Η «Morrisons» από την πλευρά της αντιμετωπίζει έκτακτες περιστάσεις. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις και αβεβαιότητα προκειμένου να διαχειριστούμε την COVID-19», ανέφεραν ο πρόεδρος της εταιρείας Άντριου Χίγκινσον και ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ποτς.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου