Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Πώς μπορώ να περνάω κλεισμένος στο σπίτι


Αξιοποιούμε τον χρόνο μας 
 Προτάσεις για διάβασμα και μελέτη

Πολιτικό βιβλίο, ιστορία, ιδεολογία, λογοτεχνία, ποίηση, αλλά και παιδικά βιβλία μπορεί κανείς να βρει στην πλούσια θεματολογία των τίτλων των εκδόσεων της «ΣύγχρονηςΕποχής»

Ειδικά αυτήν την περίοδο, το καλό και ποιοτικό βιβλίο αποτελεί έναν πολύ καλό σύντροφο, που
μπορεί να συμβάλει στο άνοιγμα οριζόντων και την εμβάθυνση της σκέψης. 
Σήμερα παρουσιάζουμε ενδεικτικά ορισμένες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Να σημειωθεί ότι η προμήθειά τους μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της «Σύγχρονης Εποχής».

Καρλ Μαρξ, Φρίντριχ Ένγκελς. «Αλληλογραφία για το Κεφάλαιο» (Τόμος Α')



Μεταφράζεται και εκδίδεται, για πρώτη φορά στα ελληνικά, εκείνο το μέρος της αλληλογραφίας των Μαρξ και Ένγκελς που συνδέεται με τη συγγραφή και έκδοση του «Κεφαλαίου». Έτσι για πρώτη φορά είναι διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα η αλληλογραφία στην οποία αποτυπώνεται το «εργαστήρι» της παραγωγής του «πιο σημαντικού βιβλίου για τους εργάτες», όπως το χαρακτήριζε ο Ένγκελς. Οι επιστολές ή τα αποσπάσματα επιστολών που περιλαμβάνονται στην έκδοση φωτίζουν σημαντικές πλευρές του «Κεφαλαίου» και της αντιπαράθεσης γύρω από αυτό, ενώ αναδεικνύουν την πορεία της σκέψης των Μαρξ και Ένγκελς κατά τη συγγραφή και επιμέλεια του υλικού των τριών τόμων του «Κεφαλαίου».
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Ο "Μαύρος". Αναμνήσεις από τον Καρλ Μαρξ»



Η συλλογή «Ο "Μαύρος". Αναμνήσεις για τον Καρλ Μαρξ» παρουσιάζει ανάγλυφα -μέσα από μοναδικές διηγήσεις στενών φίλων, συναγωνιστών και μελών της οικογένειας του Μαρξ, καθώς και από πλούσιο φωτογραφικό υλικό- τη ζωή, το έργο και τη δράση του μεγάλου επαναστάτη θεωρητικού. Ο αναγνώστης θα γνωρίσει από κοντά πλευρές του απαράμιλλου θεωρητικού και πολιτικού έργου, αλλά και των δύσκολων συνθηκών ζωής του Μαρξ. Θα γνωρίσει επίσης πλευρές του χαρακτήρα του: Την ακούραστη δύναμη, το πηγαίο χιούμορ και, πάνω απ' όλα, την αδάμαστη θέληση και το σθένος του ένθερμου επαναστάτη που άνοιξε το δρόμο στο προλεταριάτο και θεμελίωσε σε επιστημονικές βάσεις την πάλη του για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Για τον Μαρξ και το μαρξισμό»



Η συλλογή κειμένων του Λένιν με τίτλο «Για τον Μαρξ και τον μαρξισμό» αποτελεί ένα πολύτιμο βιβλίο για τον αναγνώστη που στοχεύει σε μια εισαγωγή στο σύνολο της μαρξιστικής θεωρίας. Σε αυτήν την έκδοση, που αποτελεί συνοπτική παρουσίαση της θεωρίας του Μαρξ μαζί με ορισμένα βιογραφικά στοιχεία, παρουσιάζονται οι τρεις πηγές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε ο μαρξισμός (γαλλικός σοσιαλισμός, γερμανική ιδεολογία, αγγλική οικονομία) και τα τρία συστατικά του μέρη: Διαλεκτικός και ιστορικός υλισμός, μαρξιστική πολιτική οικονομία και επιστημονικός σοσιαλισμός.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (4 τόμοι)



Οι τέσσερις τόμοι του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, που πρέπει να βρίσκονται στη βιβλιοθήκη κάθε κομμουνιστή, αποτελούν σημαντικό εφόδιο καθώς σε αυτούς συμπυκνώνεται η πείρα σχεδόν μισού αιώνα από την πορεία του ΚΚΕ, αλλά και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων περιόδων και καμπών της ταξικής πάλης. Στους τέσσερις αυτούς τόμους αναδεικνύονται τα βασικά ζητήματα, οι δυσκολίες, οι πολύμορφες πιέσεις (εσωτερικές και εξωτερικές), τα προβλήματα, αλλά και οι προοπτικές που τέθηκαν διαχρονικά ενώπιον του Κόμματος και πώς τα αντιμετώπισε. Αναδεικνύονται, επίσης, οι μέθοδοι που επιστράτευε κάθε φορά ο ταξικός αντίπαλος, οι αστικές δυνάμεις -ντόπιες και ξένες- για να αντιμετωπίσουν το εργατικό - κομμουνιστικό κίνημα, άλλοτε με το μαστίγιο και άλλοτε με το καρότο, άλλοτε με την καταστολή και άλλοτε με την ενσωμάτωση. Αναδεικνύεται το πραγματικό πρόσωπο της αστικής εξουσίας, ανεξάρτητα από τη μορφή της.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Πρακτικά της 18ης Ολομέλειας του ΚΚΕ



Η έκδοση των Πρακτικών της 18ης Ολομέλειας της ΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 24 Ιούνη έως 2 Ιούλη 1973, αναδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου κομματικού Σώματος. Σε αυτό εκτιμήθηκε η κατάσταση στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ πέρα από τον απολογισμό δράσης του αντιδικτατορικού αγώνα, γίνεται φανερός ο προβληματισμός και ο προσανατολισμός για την αναγκαιότητα μεταφοράς της καθοδήγησης του Κόμματος στο εσωτερικό της χώρας, αποτυπώνεται η πείρα και τα κριτικά συμπεράσματα από τη σκληρή προσπάθεια του Κόμματος να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της παράνομης δουλειάς στην Ελλάδα, τις αλλεπάλληλες συλλήψεις στελεχών και μελών του. Παράλληλα, στην έκδοση αναδεικνύεται το βασικό καθήκον που αφορούσε στην τελική επεξεργασία των Θέσεων της ΚΕ, του Σχεδίου Προγράμματος και Καταστατικού για το 9ο Συνέδριο (1973), που συγκλήθηκε σχεδόν 5 χρόνια μετά από τη 12η Ολομέλεια του 1968 και 12 χρόνια μετά από το 8ο Συνέδριο (1961).
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Η Ευρώπη στο προσκήνιο»



Αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με πολλές εικόνες και τεκμήρια της εποχής, καταπιάνεται με τη γέννηση του καπιταλιστικού κοινωνικοοικονομικού συστήματος μέσα από τη μήτρα της ευρωπαϊκής φεουδαρχικής κοινωνίας. Με ιδιαίτερη λογοτεχνική ικανότητα, ο συγγραφέας θέτει μια σειρά από ερωτήματα, αναδεικνύοντας κατά την απάντησή τους ουσιαστικές πλευρές της κοινωνικής εξέλιξης:
Πώς δημιουργήθηκαν -κατά τον λεγόμενο Μεσαίωνα- και αναπτύχθηκαν σταδιακά τα φύτρα του καπιταλισμού στην Ευρώπη; Γιατί ο νέος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και όχι σε άλλα μέρη όπως η Κίνα, ο πολιτισμός της οποίας προηγήθηκε κατά 1.500 χρόνια του ευρωπαϊκού; Γιατί τα πρώτα αστικά κράτη ήταν η Ολλανδία και η Αγγλία; Πώς προσαρμόστηκε σταδιακά η πολιτική, πολιτισμική, διανοητική και θρησκευτική ζωή της Ευρώπης ως συνέπεια της ανάπτυξης των νέων κοινωνικών σχέσεων στην παραγωγική διαδικασία;
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«1940-1949. Δεκαετία όξυνσης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα»


Η έκδοση περιλαμβάνει τα υλικά της ημερίδας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚOA), που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοέμβρη 2019 στην Αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Η διοργάνωση της ημερίδας αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών της ΚΟΑ με αφορμή τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και από την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944. Από το σύνολο των παρεμβάσεων στην ημερίδα αναδείχτηκαν πλευρές της δεκαετίας 1940-1949, όπως:
- Η στρατηγική του ΚΚΕ και η οργανωτική του πορεία σ’ αυτήν την περίοδο.
- Η στάση των αστικών πολιτικών δυνάμεων και οι διεθνείς σύμμαχοί τους.
- Η συγκρότηση του ΕΛΑΣ στην Αθήνα και τον Πειραιά.
- Οι βασικοί σταθμοί στην ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944.
- Η δράση του εργατικού κινήματος, η συμβολή των γυναικών και η δράση των καλλιτεχνών.
Η έκδοση μπορεί να αποτελέσει ένα «βοήθημα» για τη γνωριμία με την ιστορία της περιόδου, την απόκρουση της επιχείρησης παραχάραξης της Ιστορίας και την προσέγγιση βασικών συμπερασμάτων - διδαγμάτων που απορρέουν από την ιστορία της δεκαετίας 1940-1949.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»



Η έκδοση αυτή δημιουργήθηκε με αφορμή την έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ με εικαστικές μαρτυρίες για τις φυλακές και τις εξορίες.
Οι εικαστικές δημιουργίες στις φυλακές και στις εξορίες φιλοτεχνήθηκαν σε συνθήκες ωμής κρατικής βίας, σωματικών και ψυχικών βασανιστηρίων.
Αυτές οι εικαστικές δημιουργίες αποτελούν ιστορικά τεκμήρια, φανερώνοντας πως η τέχνη δεν προορίζεται να διακοσμεί σαλόνια, αλλά ξεκινά και καταλήγει στον ίδιο τον άνθρωπο, παίρνει θέση και γίνεται όπλο στα χέρια των δημιουργών και του λαού.
Επίσης, το έργο και το αγωνιστικό παράδειγμα των εικαστικών δημιουργών αναδεικνύει και το σκοπό των διώξεων, που δεν ήταν άλλος από τη διασφάλιση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Το τελευταίο τραγούδι»



Με το «τελευταίο του τραγούδι», αλλά και με τη στάση του στη ζωή, στη φυλακή, στην απομόνωση και στο εκτελεστικό απόσπασμα, ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Γιαννόπουλος πάτησε και νίκησε το θάνατο διατρανώνοντας τη ρωμαλέα του πίστη στην τελική νίκη!
Γι’ αυτό και η «Σύγχρονη Εποχή» εκδίδει σε φωτογραφική ανατύπωση την αντίστοιχη έκδοση του εκδοτικού «Νέα Ελλάδα» με το συγκεκριμένο έργο του Κ. Γιαννόπουλου, το οποίο βραβεύτηκε και από το 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Γιούρα. Ματωμένη βίβλος»



Οι Φυλακές της Γυάρου ιδρύθηκαν το 1947. Στις 11.7.1947 έφτασαν στη Γιούρα οι πρώτοι 551 φυλακισμένοι από τις Φυλακές της Καλαμάτας. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες καραβιές κρατούμενων κομμουνιστών απ’ όλες τις φυλακές της χώρας κι έτσι, μέχρι να βγει ο Σεπτέμβρης του 1947, έφτασαν περισσότεροι από 7.000 κρατούμενοι. Το Μάρτη του 1950 η δύναμη της Γυάρου έφτασε τους 9.750 κρατούμενους αγωνιστές, ενώ συνολικά στα τρία πρώτα χρόνια πέρασαν από το κάτεργο 18.000 κρατούμενοι.

Το βιβλίο καταγράφει τους χιλιάδες βασανισμούς από μέρα σε μέρα, αλλά και τις στυγερές δολοφονίες κρατουμένων. Καταγράφει τα γεγονότα από την ίδρυση του κολαστηρίου μέχρι το Σεπτέμβρη του 1950. Αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό τεκμήριο, καθώς γράφτηκε μυστικά, με χίλιες προφυλάξεις από τους ίδιους τους κρατούμενους στη Γυάρο.

Οι χιλιάδες βασανισμοί, οι δολοφονίες, οι λοβιτούρες και οι κλεψιές των διοικητών και των χωροφυλάκων της Γυάρου συγκεντρώθηκαν μεθοδικά, καθαρογράφτηκαν με μικροσκοπικά γράμματα. Τα σχέδια της έκδοσης έγιναν από κρατούμενους ζωγράφους και αποτυπώνουν πραγματικές καταστάσεις βασανισμών και δολοφονιών.

Το κάτεργο έκλεισε το Νοέμβρη του 1952, για να ανοίξει και πάλι το 1955, οπότε και στάλθηκαν πολιτικοί κρατούμενοι από διάφορες φυλακές, ενώ έκλεισε πάλι το 1961. Χρησιμοποιήθηκε ξανά στην περίοδο της δικτατορίας 1967-1974.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί πιστή μεταφορά εκείνης του εκδοτικού «Νέα Ελλάδα» του 1952, με βάση το πρωτότυπο που φυλάσσεται στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της "ψηφιακής οικονομίας"» και «Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού πίσω από το μύθο της "πράσινης" ανάπτυξης»



Η έκδοση περιλαμβάνει τα υλικά από τις εκδηλώσεις «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της “ψηφιακής οικονομίας”» και «Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού πίσω από το μύθο της "πράσινης" ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Εκδηλώσεις που αποδεικνύουν ότι η σοσιαλιστική κοινωνία, οι σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής μπορούν να αξιοποιήσουν όλες τις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας προς όφελος της κοινωνίας και για τη συνολική ευημερία της, σε αντιπαράθεση με την αστική προπαγάνδα και στόχευση για ανάπτυξη -είτε πράσινη είτε όχι- που θα ωφελεί δήθεν όλους, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Στα υλικά της εκδήλωσης «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της "ψηφιακής οικονομίας"» περιλαμβάνεται η κεντρική ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και η παρέμβαση της Κωνσταντίνας Τσιουπρά, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στα υλικά της εκδήλωσης «Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού πίσω από το μύθο της "πράσινης" ανάπτυξης» περιλαμβάνεται η ομιλία της Εύης Γεωργιάδου, μέλους του Τμήματος Υγείας και της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και του Αντώνη Ραλλάτου, μέλους του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Η καινούργια πατρίδα»



Η αξία του βιβλίου «Η καινούργια πατρίδα» δεν βρίσκεται μόνο στο ότι συμπληρώνει ένα κενό στη βιογραφία του Γιώργου Φαρσακίδη. Το κείμενο αυτό είναι πολύτιμο και για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Οι γοητευτικές περιγραφές του Φαρσακίδη μάς παρουσιάζουν μια ξεχασμένη πόλη, τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’30. Μέσα από τα παρατηρητικά του μάτια ζωντανεύουν οι γειτονιές της πόλης, οι χαρακτηριστικοί τύποι της, τα μαγαζιά της, οι καθημερινές ασχολίες των ανθρώπων, οι συζητήσεις τους στα καφενεία, ο αγώνας τους για επιβίωση και για αξιοπρέπεια. Ο συγγραφέας μάς δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε άγνωστες στιγμές από τη ζωή των «ρωσομεριτών» Ελλήνων και των Ρώσων εμιγκρέδων που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου, μας υπενθυμίζει τους τραγικά απολεσθέντες Εβραίους φίλους και συμμαθητές του, μας συστήνει τη σχετικά άγνωστη ιταλική παροικία της πόλης. Συμπερασματικά, η «Θεσσαλονίκη του Γιώργου Φαρσακίδη» μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε αντίστοιχα βιβλία μεγάλων λογοτεχνών που έγραψαν για την πόλη και τους ανθρώπους της.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Στο σύρμα»



Στο κολαστήριο της Μακρονήσου ο άνθρωπος έδειξε την πιο σκοτεινή και την πιο φωτεινή πλευρά του. Οι βασανιστές έγιναν λυκάνθρωποι. Οι κομμουνιστές και όλοι οι αγωνιστές που «επισκέφτηκαν» το νησί και δεν λύγισαν, έγραψαν πλευρές της ανθρώπινης ιστορίας με το αίμα τους.
To θεατρικό έργο «Στο Σύρμα» είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις. Κάποιες σκηνές είναι αποτέλεσμα έμπνευσης ή διασκευής περιγραφών που συνάντησε ο συγγραφέας, μελετώντας βιβλία ανθρώπων οι οποίοι την περίοδο 1947-1950 «φιλοξενήθηκαν προς αναμόρφωσιν» στη Μακρόνησο και κατέθεσαν τη δική τους μαρτυρία.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Ένα ταξίδι στα χρώματα»



Μια παπαρούνα, ένας κατιφές κι ένα κυκλάμινο αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι για να φτάσουν στο μπλε της θάλασσας. Στο ταξίδι τους τούς συνοδεύει ο ήλιος. Θα συναντήσουν όμως στο δρόμο τους τα σύννεφα…
Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες!
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

«Ο Πάνος και το ποτάμι»


Ο μικρός Πάνος ετοιμάζεται να κοιμηθεί. Αν και η μαμά του τού θυμίζει ότι πρέπει να κάνει τσισάκια και να πλύνει τα δόντια του, αυτός αποφασίζει να πέσει για ύπνο χωρίς ν’ ασχοληθεί με όλα αυτά.
Ένα όνειρο, όμως, θα του αλλάξει γνώμη…
Πρόκειται για την πρώτη συγγραφική δουλειά της Άννας Πλιάτσικα, την οποία «έντυσε» με τις εικόνες του ο Κωνσταντίνος Ρουγγέρης. Ένα έργο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που προσπαθούν να βαδίσουν προς τον κόσμο των μεγάλων!
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Το «κόκκινο Αερόστατο» η καλύτερη συντροφιά των παιδιών
    

«Το κόκκινο Αερόστατο», το περιοδικό που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας, μπορεί αυτές τις μέρες να αποτελέσει την καλύτερη συντροφιά για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου από τα παιδιά και τους γονείς τους στο σπίτι.

Οι σελίδες όλων των τευχών του περιοδικού είναι γεμάτες από ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα για τα παιδιά του Γυμνασίου και των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού. Από τεύχος σε τεύχος, τα τελευταία 2,5 χρόνια η θεματολογία του περιοδικού ποικίλλει με ζητήματα επικαιρότητας, ιστορικών επετείων αλλά και θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων και των ερωτημάτων που έχει ένα παιδί αυτών των ηλικιών. 
 
Παν Γραμ. εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ: Προτάσεις για δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου που είμαστε στο σπίτι

https://www.902.gr/eidisi/politiki/218826/protaseis-gia-diavasma-kai-meleti-foto


   


4 σχόλια:

  1. «Αγάπα το κελί σου. Τρώγε το φαΐ σου. Και διάβαζε πολύ»…

    Αυτή την φράση που τη μοιραζόταν ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο ιστορικός γραμματέας του ΚΚΕ, με τους συντρόφους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιστορικός γραμματέας του ΚΚΕ με την ακλόνητη πίστη στον Μαρξισμό Λενινισμό γνήσιος Μπολσεβίκος ηγέτης έμεινε όρθιος σε όλες τις δοκιμασίες. Ανέλαβε Γ.Γ το 1930 με υπόδειξη της Κ.Δ και ανέλαβε την διόρθωση του Προγράμματος. Δυστυχώς το 1935 η Κ.Δ πέρασε με τον Οπορτουνισμό. Αλλαξε την νικηφόρα γραμμή του ΛΕΝΙΝ για Σοσιαλφασισμό και κατέστρεψαν τα πάντα. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την απομόνωση της φυλακής προσπάθησε να δώσει σωστή γραμμή με τα τρία γράμματα για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δυστυχώς θεωρήθηκαν ....σεχταριστικά...... Σε αυτόν χρωστάμε την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και την διόρθωση του προγράμματος το 1953.... Για όλα αυτά καθαιρέθηκε και διαγράφηκε απο το κόμμα το 1956 και οδηγήθηκε στην εξορία για 17 χρόνια σε Μποροβίτσι και Σοργκούτ απο αυτούς που καταστρέψανε την ΕΣΣΔ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Το 1ο Δοκίμιο της ιστορίας που κυκλοφορεί διορθωμένο για την περίοδο 1918 1949 αποτελεί χρυσάφι γνώσης. ...Κάποιοι...βιάστηκαν να το κυκλοφορήσουν το 1993... με τις επεξεργασίες να έχουν γίνει πριν το 1991.... είδαν και το αρχείο μέσα στο νερό τον Οκτώβρη του 1994....και ησύχασαν οτι δεν πρόκειται να γίνει καμία μελέτη για συμπεράσματα. Αρε κούνια που τους κούναγε. Ο Εφιάλτης ζωντανός μπροστά τους και συνεχίζεται. Μελετάμε με προσοχή τα δυο δοκίμια και τα αφομοιώνουμε χρησιμοποιώντας τα συμπεράσματα στην καθημερινή μας δράση ενάντια στους Φορείς όλων των Οπορτουνιστικών απόψεων σαν 5η Φάλαγγα. Ταυτόχρονα δείχνουμε ανεκτικότητα στους εγκλωβισμένους απλούς ανθρώπους σε αυτά τα καρκινώματα και δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Μεταφέρουμε τις γνώσεις στους νέους συντρόφους μαζί με τις προσωπικές μας εμπειρίες όσοι εχουμε ενήλικη ζωή πριν το 1991.... που τους ζήσαμε μέσα στο Κόμμα. Είναι Αδίστακτοι κανένα έλεος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό είναι και το βιβλίο για την 18η Ολομέλεια του 1973.... παραμονές του 9ου Συνεδρίου. Και απο εδώ βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα. 5 χρόνια μετά την διάσπαση του 1968 και την αποχώρηση της δεξιάς οπορτουνιστικής ομάδας που θεώρησε την αλλαγή του ...Χρουτσόφ με τον Μπρέζνιεφ.... το 1964 σαν ...επιστροφή στον Σταλινισμό.... Την ευλογία μου να έχουν...... Παρά την διάσπαση η θεωρία των σταδίων...παρέμεινε στο πρόγραμμα. Αποτέλεσμα ο ..Κεντρίστικος οπορτουνισμός να παραμείνει και 22 χρόνια μετά το 1990 να έχουμε μια απο τα ίδια με νεα φουρνιά δεξιού οπορτουνισμού. Να είμαστε απόλυτα σίγουροι πως αν στο 15ο συνέδριο το 1996... δεν είχαμε καταργήσει τα ...πολιτικά μέτωπα.... και στάδια πετώντας έξω στην πορεία και τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό το 2012 θα είχε συμβεί ότι το 1968 και το 1991. ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου