Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Σε εξοντωτική φυλάκιση προσφύγων και μεταναστών και δημιουργία κλειστών κέντρων προχωρά η κυβέρνηση

Με διεξαγωγές δικών εξπρές, με τη διαδικασία του αυτοφώρου -σήμερα Καθαρά Δευτέρα- και μαζικές εξοντωτικές καταδίκες προσφύγων και μεταναστών, για «παράνομη είσοδο» απαντά η κυβέρνηση στο συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων ξεριζωμένων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ενδοαστική κόντρα ΕΕ - Τουρκίας.


Η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τη συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα ως «ασύμμετρη απειλή», αξιοποιεί πλήρως το οπλοστάσιο μέτρων που προβλέπονται στα ΝΑΤΟικά εγχειρίδια, την ώρα που ζητά στήριξη από την ΕΕ και ενεργοποίηση των μηχανισμών καταστολής της.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ως τις 6 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης. Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκισης χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, εξετάζει τη δημιουργία στην ενδοχώρα κλειστών κέντρων κράτησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται να έχουν περάσει το συνοριακό πέρασμα του Έβρου. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι να παραμένουν εκεί μέχρι να απελαθούν όσοι έχουν εισέλθει στη χώρα, οι οποίοι σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, δεν θα καταγράφονται και δεν θα γίνεται δεκτό κανένα αίτημα ασύλου.

Η κυβέρνηση μάλιστα για να δικαιολογήσει την ένταση της καταστολής και τις μαζικές απελάσεις επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που νομιμοποίησε τις μαζικές απελάσεις ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου