Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Καταγγέλλει την επικίνδυνη στάση της βρετανικής κυβέρνησης που αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας


Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα!

Να κλείσει τώρα το ελληνικό σχολείο 
στο Wood Green του Λονδίνου!

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη στάση της Βρετανικής κυβέρνησης που αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Έφτασαν στο σημείο να αγνοήσουν ακόμα και την οδηγία του
ελληνικού υπουργείου Παιδείας να κλείσει το ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο Wood Green του Λονδίνου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους.
Χθες το πρωί οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι το σχολείο κλείνει και το μεσημέρι ότι τελικά μένει ανοιχτό και μάλιστα ότι θα παίρνουν και απουσίες όσοι μαθητές δε συμμετέχουν στα μαθήματα!

Στηρίζουμε τις δίκαιες αντιδράσεις των μαθητών και απαιτούμε:
  • Να κλείσει το σχολείο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, όπως γίνεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών της Γ' Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις, όποτε αυτές διεξαχθούν.
  • Να εξασφαλιστούν οι αποδοχές και όλα τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών, όσο το σχολείο θα είναι κλειστό.
Αυτές τις δύσκολες ώρες δεν αρκεί να ρίχνουν οι κυβερνήσεις την ευθύνη στον κόσμο, προσπαθώντας να "μοιράσουν" την πανδημία σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να μην καταρρεύσει το ήδη αποδυναμωμένο κρατικό σύστημα Υγείας, όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Από την άλλη, είναι ανατριχιαστικά τα όσα (δεν) γίνονται και λέγονται στη Μεγάλη Βρετανία. Η ανθρωποθυσία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως των πιο ηλικιωμένων, προκειμένου να επηρεαστεί όσο γίνεται λιγότερο η καπιταλιστική οικονομία, ντύνεται με δήθεν "επιστημονικές θεωρίες" ή παρουσιάζεται ακόμα και σαν "δικαίωμα στην επιλογή".

Και στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία ο ένοχος είναι ο ίδιος: Είναι το καπιταλιστικό σύστημα που υπολογίζει μόνο τα κέρδη των λίγων, ενώ κάνει τις ζωές των πολλών μια απλή στατιστική.

Οι χιλιάδες νέοι και νέες που ζούμε, σπουδάζουμε και δουλεύουμε στη Μεγάλη Βρετανία δεν δεχόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα για να τη "βγάλουν καθαρή" τα κέρδη τους.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να παρθούν εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

 Οργάνωση Νότιας Αγγλίας της ΚΝΕ


Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας: Για την πανδημία του κορονοϊού


Πρόβλεψη για τουλάχιστον 500.000 θανάτους υποχρέωσε σε αλλαγή στρατηγικής την κυβέρνηση


1 σχόλιο:

  1. Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες φαίνεται πολύ καλύτερα η χρησιμότητα του Σοσιαλισμού που θα έχει ξηλώσει το Καπιταλιστικό κέρδος απο την κοινωνία και κριτήριο θα είναι η κάλυψη των Κοινωνικών αναγκών. Φαίνεται ξεκάθαρα το αποκρουστικό πρόσωπο του Καπιταλισμού σε όλες του τις αποχρώσεις μέσα στην Ε.Ε η έξω απο αυτή με εθνικό νόμισμα η όχι. Η Απουσία της ΕΣΣΔ είναι οδυνηρή για τους λαούς και τα συμπεράσματα πολύτιμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου