Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Επιδημία...


Αν ανατρέξει κανείς σε δημοσιεύματα του αστικού Τύπου των τελευταίων μόνο μηνών, θα βρει δεκάδες που στοχοποιούν τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και ζητάνε να επισπεύσει η κυβέρνηση το νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων «για να ησυχάσει το κέντρο» και «να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Πολλά απ' αυτά τα δημοσιεύματα αφορούν τους υγειονομικούς, που στενάζουν από την
υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και διεκδικούν προσλήψεις, για να πάψει η ταλαιπωρία των ίδιων, των χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με το σημερινό χάλι στην Υγεία.

Για τους ίδιους αυτούς υγειονομικούς, οι ίδιοι που λοιδορούσαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους γράφουν σήμερα διθυράμβους για την αυτοθυσία και την προσφορά τους, ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες όπως το χειροκρότημα από τα μπαλκόνια, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κάνει λίγα έως τίποτα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με ουσιαστικά μέτρα και όχι μπαλώματα, όπως αυτά που ανακοινώνει.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μαζί με τους διοικητές των νοσοκομείων συνεχίζουν να κυνηγάνε όσους διαμαρτύρονται και διεκδικούν, προσπαθώντας να επιβάλουν σιγή ιχθύος για τα προβλήματα που αναπαράγει η αντιλαϊκή πολιτική στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου