Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού βρίσκει την υφήλιο σε πρωτοφανείς συνθήκες λόγω πανδημίας κορονοϊού, που δεν γνωρίζει σύνορα. Αυτό το γεγονός επιβάλλει το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, αλλά και την απομόνωση εκείνων των φωνών που, με αφορμή και την πανδημία, προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο.

Αυτές οι έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα νησιά και την ενδοχώρα, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών που ζουν κι
εργάζονται στη χώρα μας, με κουτσουρεμένα ή ανύπαρκτα δικαιώματα. Επιβάλλουν τη στήριξη των Ελλήνων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Τα μέτρα που με καθυστέρηση εξήγγειλε η κυβέρνηση για τα hot spots των νησιών είναι ανεπαρκή και υπονομεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης λόγω της πολιτικής εγκλωβισμού, που από κοινού έχουν προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ για τους ξεριζωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια.

Οσο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον οργανωμένο απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στα νησιά και στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων διασφάλισης της υγείας και υγιεινής, αλλά αντίθετα αξιοποιεί την κατάσταση, για να επιταχύνει τη δημιουργία κλειστών κέντρων - φυλακών, αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες τόσο απέναντι στους χιλιάδες κατατρεγμένους όσο και στους κατοίκους των νησιών.

Το ΚΚΕ, με πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΓ, τοποθετήθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και διεθνώς, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης του προβλήματος. Πρόκειται για στόχους πάλης για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, για προτάσεις συσπείρωσης του λαού, που απαντούν στις προθέσεις τόσο της άρχουσας τάξης της Τουρκίας να εκμεταλλευθεί γεωπολιτικά τους ξεριζωμένους, όσο και της ΕΕ και της άρχουσας τάξης της Ελλάδας να εφαρμόσουν ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα εγκλωβισμού και καταστολής.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ο λαός μας πρέπει να αντισταθούν, να απομονώσουν αποφασιστικά τις φασιστικές και ακροδεξιές συμμορίες στα σύνορα και την ενδοχώρα, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές προτάσεις και αντιλήψεις, όπως η δημιουργία στρατοπέδων σε ξερονήσια.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του λαού μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας, στους μετανάστες εργάτες - θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και κρατικής αυθαιρεσίας. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου