Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Το Ζάππειο των «λυτρωτών»

Κάθε υποψήφιος «λυτρωτής του λαού» που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να περάσει κάποια στιγμή από το Ζάππειο, για να πλασάρει κοστολογημένες «μοναδικές λύσεις» και «τελευταίες ευκαιρίες».

Το έπραξε η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά και τις περιβόητες ομιλίες «Ζάππειο 1 και 2» για να μας λυτρώσει από το «μνημόνιο 1» και ως
πρωθυπουργός μας έφερε το «μνημόνιο 2» μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ. και στη συνέχεια με τη ΔΗΜΑΡ.

Το έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» με μπόλικα ευχολόγια όπως εκείνα που προηγήθηκαν της κυβερνητικής εμπειρίας του «μνημονίου 3» σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ!

Φαίνεται πως το Ζάππειο ελκύει όσους τάζουν «επανεκκίνηση της οικονομίας» μοιράζοντας δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και έκτακτα επίδομα των 400 και 500 ευρώ στους εργαζόμενους. Η συνταγή είναι ίδια με προσθαφαιρέσεις στα υλικά. Ίδια και τα λόγια τους.

Μας είπαν «μαζί τα φάγαμε» και μας φόρτωσαν το χρέος τους, ότι «όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση», όμως μόνο ο λαός τράβηξε και τραβάει κουπί. Τώρα ότι θα γίνει «δίκαιη κατανομή των βαρών» και εννοούν π.χ. στον Τουρισμό επιδότηση αυτών που καρπώθηκαν σχεδόν 120 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια και μείωση μισθού εκείνων που τα έβγαλαν και δεν τα είδαν.

Η ΝΔ ως κλασικό αστικό κόμμα έχει αξιοποιήσει πολλές φορές το Ζάππειο. Πλέον δικαιωματικά το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που μετά τα κυβερνητικά του πεπραγμένα δεν έχει λόγο να κρύβει πως είναι το σοσιαλδημοκρατικό αποκούμπι των εκμεταλλευτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου