Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Tη θέση του ΚΚΕ για την κατάργηση όλων των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν την περίοδο της πανδημίας εξέφρασε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στη Βουλή.

Η κυβέρνηση έφερε για επικύρωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις ΠΝΠ που εκδόθηκαν στις 14 Απρίλη και την 1η Μάη, οι οποίες περιέχουν ένα ακόμη αντεργατικό πακέτο
μέτρων που ήρθε για να μείνει στη «νέα κανονικότητα». Με τις συγκεκριμένες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διατηρούνται όλες οι ρυθμίσεις που απογειώνουν την ευελιξία. Για παράδειγμα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν σε αναστολή το 60% των εργαζομένων τους. Επίσης, το ωράριο των εργαζομένων προσαρμόζεται με το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων και «παγώνει» ο κατώτατος μισθός για όλη τη φετινή χρονιά.

Μιλώντας στη συζήτηση για τα άρθρα των ΠΝΠ, ο Χρ. Κατσώτης ανέδειξε τον εχθρικό για τους εργαζόμενους χαρακτήρα τους, καθώς «τσακίζουν μισθούς, ανατρέπουν παραπέρα εργασιακά δικαιώματα, θεσπίζουν νέες μορφές εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

Ειδικά για την παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, τόνισε πως πρόκειται για ένα μέτρο που «ανοίγει το δρόμο για απολύσεις μετά τον ισόποσο με την αναστολή χρόνο παραμονής στη δουλειά», ενώ «το ύψος του επιδόματος δεν μπορεί να προστατεύσει τον εργαζόμενο». Για τον κατώτατο μισθό, υπογράμμισε πως το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα του εργατικού κινήματος για επαναφορά των 751 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου