Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Εργοδοτικά εγκλήματα

Από ηλεκτροπληξία σκοτώθηκε ο 29χρονος εργάτης Χρήστος Ζορμπάς στο εργοστάσιο «Ήπειρος», το Σάββατο 6 Ιούνη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρο Άρτας.

Το Σάββατο το βράδυ, (6 Ιούνη 2020) ο νεαρός, 29 χρονών, εργάτης Χρήστος Ζορμπάς σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο "Ήπειρος".
Η εταιρεία, από την πρώτη στιγμή κάνει την ανήξερη και με γκανγκστερικό τρόπο ισχυρίστηκαν ότι δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού, γιατί δεν ήξεραν τάχα το τηλέφωνο και που μένει και μάλιστα προσπάθησαν να το φορτώσουν στον νεκρό συνάδελφό μας, ισχυριζόμενοι ότι είχε ασυμπλήρωτα στοιχεία στο δελτίο του (Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας).



Από τα χαράματα της Δευτέρας, συνεργεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας γέμιζαν με συνθήματα την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο «Ήπειρος», απαιτώντας «να μη χυθεί άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών», για να συγκλίνουν όλοι μαζί, στην πύλη του εργοστασίου, γράφοντας το σύνθημα «Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος» και να ξεκινήσει η δίωρη στάση εργασίας από τις 6 έως τις 8 π.μ.

Σκοτώθηκε 35χρονος εργαζόμενος σε επισκευή πλοίου

Καταγγελία για έλλειψη μέτρων ασφάλειας


Ένας 35χρονος πατέρας ενός μικρού παιδιού βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιούνη σε εργασίες επισκευής από το συνεργείο του ΖΟΥΤΗ στο πλοίο «NODUS» σημαίας Λιβερίας στη ράδα του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 35χρονος εργαζόμενος, έπαθε ηλεκτροπληξία,  κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του πλοίου. Ο εργάτης αποβιβάσθηκε από το πλοίο με λάντζα και στη συνέχεια  διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Τζάνειο» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Όπως καταγγέλλουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, αιτία του νέου εγκλήματος της εργοδοσίας ήταν για ακόμη μια φορά η ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αφού, όπως όλα δείχνουν, οι εργασίες γίνονταν χωρίς καμία άδεια, χωρίς gas free, χωρίς την παρουσία τεχνικού Ασφαλείας και χωρίς καν την πρόνοια από πλευράς των υπευθύνων εταιρειών του έργου για τα βασικά μέτρα.

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 9 Ιούνη προχωρούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, για να καταδικάσουν το νέο εργοδοτικό έγκλημα με το θάνατο του 35χρονου το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιούνη σε εργασίες επισκευής από το συνεργείο του ΖΟΥΤΗ στο πλοίο «NODUS» σημαίας Λιβερίας στη ράδα του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου