Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Πεθαίνοντας την 4η Ιουλίου…

Σαν σήμερα, στις 4 Ιούλη του 1776, η αυτοκρατορία της εποχής, η Βρετανία, συνταράχτηκε από την απόφαση των τότε «τρομοκρατών» στις αποικίες του «Νέου Κόσμου», να διακηρύξουν την Ανεξαρτησία τους.

Η κυβέρνηση στο Λονδίνο είχε «επικηρύξει» τους γνωστούς «τρομοκράτες», τον Τζέφερσον, που
συνέταξε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και τον Ουάσιγκτον, που ανέλαβε τη στρατιωτική ηγεσία των «τρομοκρατών».
Πώς θα ήταν γραμμένη η ιστορία, αν η βρετανική αποικιοκρατία είχε καταφέρει να κερδίσει εκείνο τον πόλεμο;

Ομως, η Βρετανία έχασε και την 4η Ιουλίου του 1776 γεννήθηκε ένα νέο κράτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ξυπνώντας τη διάθεση στους ευρωπαϊκούς λαούς να αγωνιστούν κατά της συντήρησης.

Εκτοτε οι ΗΠΑ γιορτάζουν με περηφάνια την 4η Ιουλίου ως την αφετηρία της ύπαρξής τους, ξεχνώντας, όμως, το περιεχόμενο της Διακήρυξης, που συνέταξε ο Τζέφερσον, εκφράζοντας την πλέον επαναστατική τάση ανάμεσα στους οπαδούς εκείνου του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Δυόμισι αιώνες μετά, ανήμερα της Ανεξαρτησίας, η 4η Ιουλίου “γιορτάζεται εξω από τα σύνορα των ΗΠΑ με την αμερικανική αρμάδα να είναι απλωμένη σε ολόκληρη την υδρόγειο. Ετοιμη να συντρίψει τους «τρομοκράτες», που αγωνίζονται για τη δική τους «4η Ιουλίου ». Είτε είναι Κούρδοι, είτε είναι Παλαιστίνιοι, είτε είναι Σύριοι, είτε είναι οποιοιδήποτε και οπουδήποτε διεκδικούν ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση.

Στο εσωτερικό, δε, των ΗΠΑ, η 4η Ιουλίου “γιορτάζεται” με ομαδικούς τάφους – σήμα κατατεθέν του συστήματος της σαπίλας σε περίοδο πανδημίας και με την κραυγή “δεν μπορώ να ανασάνω” – σήμα κατατεθέν του ρατσισμού, του μισανθρωπισμού και της βαρβαρότητας στην ίδια την “Μέκκα” της Αυτοκρατορίας του καπιταλισμού.

2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει καμία ...αυτοκρατορία... Οι ΗΠΑ είναι η 1η χώρα στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα και ακολουθούν σχεδόν όλες οι υπόλοιπες αστικές τάξεις στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και με διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ που σε άρθρο του αρχές του 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΊΑ.... Ο Συριακός λαός δεν κάνει κανένα αγώνα ανεξαρτησίας. Εγκλωβισμένος κάτω απο την Σημαία τμήματος της αστικής του τάξης με τον ΑΣΑΝΤ και τον Ρώσικο Ιρανικό Ιμπεριαλισμό σφαγιάζεται στον Ιμπεριαλιστικό τους πόλεμο με ΗΠΑ Ε.Ε ΝΑΤΟ για την μοιρασιά της λείας χωρίς δυστυχώς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Κ.Κ να του δείξει την διέξοδο. Τα θύματα απο την πανδημία είναι θύματα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και δεν συμβαίνουν μόνο στις ΗΠΑ. Το ίδιο συμβαίνει σε ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ το ίδιο σε Ισπανία Πορτογαλία Ιταλία με ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Γιατί είναι ο Καπιταλισμός ΗΛΙΘΙΕ με αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις με το καπιταλιστικό κέρδος και όχι μόνο τα ...Μονοπώλια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Κομμουνιστές δεν πουλάμε οπορτουνιστικές παπάτζες στον λαό την ώρα που σφαγιάζεται απο τον καπιταλισμό. Δεν του λέμε πως μπορεί να γίνει ...ανθρώπινος.... με συμμετοχή σε κυβερνήσεις στο έδαφός του που έχει πληρωθεί με πολύ αίμα. Του δείχνουμε την μοναδική λύση. Λαική συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους. Αυτά κάνουμε οι Κομμουνιστές. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου