Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Μάχη των ταξικών δυνάμεων στο συνέδριο παρωδία της ΠΟΕΜ

Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων συνέδρων να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο το Συνέδριο – παρωδία που έχει στήσει η εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΟΕΜ στο Καβούρι, το προεδρείο του συνεδρίου, αναγκάστηκε να δεχθεί να δοθεί ο λόγος σε αντιπροσώπους που προέρχονται από χώρους δουλειάς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η ΛΑΡΚΟ, τα ναυπηγεία, η ΕΑΒ και η ΕΛΒΟ και άλλα.

Κατά την διάρκεια των ομιλιών αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταλλεργάτες σε μια σειρά χώρων δουλειάς.

Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις, στον όμιλο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής, έχει αποφασίσει το κλείσιμό της, όμως οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει ήδη τους έξι μήνες αγώνων, προχωράνε αποφασιστικά. Η μόνη αντιπαράθεση που έχουν είναι πως θα οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας και συνέχισε λέγοντας ότι «αισθάνομαι περήφανος, κόντρα στις σειρήνες και προσπάθειες διάσπασης από την κυβέρνηση, αλλά και παράγοντες από τα άλλα αστικά κόμματα, του μετώπου των εργαζομένων, αυτοί συνεχίζουν αποφασιστικά. Βέβαια τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν υπήρχε μια Ομοσπονδία που τα αγωνιστικά ρυάκια της ΛΑΡΚΟ, της Schneider και σε άλλους χώρους δουλειάς, τα έκανε ένα ποτάμι που θα ανάγκαζε τον αντίπαλο σε υποχώρηση».

Ο Νίκος Τουτουντζάκης, από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, αναφέρθηκε στην εκφυλιστική διαδικασία που προσπαθεί να επιβάλλει η πλειοψηφία της Διοίκησης για να διατηρήσει τους συσχετισμούς, «την ώρα που ο κόσμος καίγεται μέσα στους χώρους δουλειάς» και κάλεσε όλους του συνέδρους να μην δεχτούν αυτή την κατάσταση.

Η Ελένη Υφαντή, από το εργοστάσιο ΕΒΙΟΠ-TEMPO, ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται είναι κοινό μέτωπο προς την εργοδοσία, σημειώνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με την μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» ανέφερε ότι η εργοδοσία έχει τους μηχανισμούς και τα ποδάρια της ανάμεσά μας, και «θα πρέπει οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο, να αντιληφθούν ότι είμαστε εργατική τάξη, ότι δουλεύουμε στα εργοστάσια, το σφυρί, την τσιμπίδα το ματσακόνι, παράγοντας τον πλούτο και να αντιμετωπίσουν ενιαία, την τάξη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, το κράτος τους, τις κυβερνήσεις τους, και τους μηχανισμούς τους».

Αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει θέση.



Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί ότι οι Σύνεδροι ενέκριναν ομόφωνα, το ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου, που κατέθεσε η ΔΑΣ.

Την ίδια ώρα όμως η εργοδοτική πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), δεν κάνει πίσω από την απόφασή της να αλλοιώσει τους συσχετισμούς, με την σαπίλα των νόθων αντιπροσώπων.

9 Σωματεία και περίπου 16 νόθοι αντιπρόσωποι συμμετέχουν στο συνέδριο – παρωδία. Ενδεικτικά παραδείγματα, αποτελεί ένα Σωματείο Μετάλλου της Ημαθίας, που είχε εκλέξει 2 αντιπροσώπους (1 τακτικό, 1 αναπληρωματικό) οι οποίοι παραιτήθηκαν, με την διοοίκηση του Σωματείου να αξιώνει να διορίσει στο Συνέδριο τους προηγούμενους αντιπροσώπους. Επίσης Σωματείο Μετάλλου στη Μαγνησία, έκανε εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο και αυτό έχει βεβαιωθεί με έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που βεβαιώνει ότι ουδέποτε διόρισε δικαστικό αντιπρόσωπο στις συγκεκριμένες εκλογές...

 Για όλα αυτά τα Σωματεία και τους αντιπροσώπους, η ΔΑΣ θα καταθέσει ένσταση.


Τα ΜΑΤ σε ρόλο «πορτιέρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου