Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Τα ΜΑΤ σε ρόλο «πορτιέρη»

Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, δεκάδες αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από συνδικάτα Μετάλλου από όλη την Ελλάδα, καθώς η η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), στην προσπάθεια της να στήσει συνέδριο παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους και τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, με μόνο σκοπό να ανανεωθούν οι αρνητικοί συσχετισμοί στη διοίκηση της
Ομοσπονδίας, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ρόλο πορτίερη.

Η εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ), αξίωσε να δοθεί λίστα με τους συνέδρους στον επικεφαλής των ΜΑΤ, προκειμένου να ελέγχει ποιος θα μπει στο χώρο του ξενοδοχείου DINANI APOLLON PALACE, στο Καβούρι, όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο.

«Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατών και όχι των νόθων και των εργοδοτών», απάντησαν οι αντιπρόσωποι των Συνδικάτων Μετάλλου Αττικής, Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Κεντρικής Μακεδονίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας, που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τον χώρο του Συνεδρίου.

Ο Κώστας Μυτηλινού, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και ναπυηγικής βιομηχανίας Ελλάδας, μιλώντας στην συγκέντρωση σημείωσε ότι «Στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο που έκανε το Συνέδριό της η ΓΣΕΕ, έρχεται και η ΠΟΕΜ με ΜΑΤ, να επαναλάβει τι ίδιο ακριβώς σκηνικό, χωρίς απολογισμό, χωρίς προγραμματισμό, ένα συνέδριο παρωδία, για να συνεχίσει η διοίκηση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού του θεάρεστο έργο που της έχουν αναθέσει κυβέρνηση, εργοδότες.

Είναι η διοίκηση που για την ΛΑΡΚΟ δεν είχε να δώσει 150 Ευρώ αλληλεγγύη, είχε όμως να πετάξει τα λεφτά των μεταλλεργατών στο πολυτελέστατο DINANI APOLLON PALACE.

Είμαστε εδώ να απαιτήσουμε να γίνει συνέδριο ώστε η Ομοσπονδία να αλλάξει ρόλο και απ εργαλείο υποταγής, που πνίγει την αγανάκτηση των μεταλλεργατών, να γίνει εργαλείο για την οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων».

Ο Παναγιώτης Πολίτης από την ΛΑΡΚΟ, σημείωσε «Ήρθαμε για να γίνει συνέδριο του κάδου, για να συντονίσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που κλείνει εργοστάσια, πετάει τους εργαζόμενους, στην ανεργία, επιβάλει ελαστικές μορφές απασχόλησης και αντί αυτό βλέπουμε τα ΜΑΤ, να μας ελέγχουν για να μπούμε μέσα».

Ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Πααρήγας» σημείωσε: «Παραμονή της ψήφισης του επαίσχυντου νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, βλέπουμε ότι οι διατάξεις του έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται στο συνέδριο της ΠΟΕΜ. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε. Δείχνουν με αυτά ποιον φοβούνται, θέλουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο στις ορέξεις των αφεντικών. Όσο περνά από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει συνέδριο – παρωδία. Το οφείλουμε στους συναδέλφους μας στην ΛΑΡΚΟ, την Schneider, στα ναυπηγεία και αλλού».

Ο Κώστας Ηλίου, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας σημειώσε μεταξύ άλλων: «Ο κατήφορος τους δεν έχει πάτο, είμαστε αποφασισμένοι αυτή η σαπίλα, να ξεριζωθεί από τους χώρους δουλειάς και την ΠΟΕΜ. Είμαστε με τους συναδέλφους μας όπου δίνουν τον αγώνα τους για να κρατήσουν τις δουλειές τους και τα δικαιώματά τους. Καλούμε κάθε τίμιο αντιπρόσωπο ακόμα και αν δεν είναι με το ΠΑΜΕ, δεν είναι με τις ταξικές δυνάμεις, να τους γυρίσει την πλάτη απέναντι σε αυτή την σαπίλα και να σταθεί δίπλα στις δυνάμεις που έχουν λιώσει μέσα και έξω από τα εργοστάσια για το δίκιο των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου