Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή»


 Στις 10 - 11 - 12 Σεπτέμβρη  στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, 
Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή».

Αυτό είναι το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα.


Το Φεστιβάλ «μένει δυνατό» και προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φέτος θα προσαρμοστεί για την προστασία της υγείας των επισκεπτών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά ώστε ο λαός και η νεολαία να μείνουν «όρθιοι και δυνατοί» στην περίοδο της πανδημίας, για να μπορούμε να δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ και αστικά κόμματα που έχουν δώσει δείγματα γραφής, βάζοντας την υγεία του λαού στη λογική «κόστους - οφέλους». Με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση. Όλοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.
Γι' αυτό φέτος, σε όλα τα Φεστιβάλ, θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατευτεί η υγεία του κάθε επισκέπτη. Οι χώροι θα είναι μεγαλύτεροι και αναδιαμορφωμένοι για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά τις εκδηλώσεις όσο και τις συναυλίες. Με ευθύνη των διοργανωτών θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών, επαρκείς τουαλέτες, νιπτήρες κ.λπ.), με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμό κατά τη διάρκεια όλων των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ.

Θεσσαλονίκη 10 - 11 - 12 Σεπτέμβρη 


Το Σάββατο θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης  


Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη


Στη Κεντρική Σκηνή, μεγάλες συναυλίες με τον Γιώργο Αετόπουλο, τον Κώστα Καρμπά και τον Μίλτο Πασχαλίδη, καθώς και μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία.

Στη Λαϊκή Σκηνή, ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη και μεγάλη συναυλία με την Γλυκερία.

Στη Νεανική Σκηνή, συναυλίες με τα συγκροτήματα Buzzhound και Stringless, αλλά και με τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Μανώλη Φάμελλο, τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Γιάννη Γιοκαρίνη.

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη


Στη Κεντρική Σκηνή, συναυλίες με το μουσικό σχήμα «Το Μπουζούκι», την Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στη Λαϊκή Σκηνή, μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάνουμε "βάρδια" στα λαϊκά» με τους Νίκο Ταλέα, Βασίλη Πρατσινάκη και Μαρία Φραγκούλη και λαϊκό γλέντι με τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Γιάννη Λίτσιο.

Στη Νεανική Σκηνή, συζήτηση με τίτλο «Η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ποια η διέξοδος για τους λαούς;», με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και συναυλίες με το συγκρότημα «Πέλαγος» και τον Φοίβο Δεληβοριά.

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη


Στη Κεντρική Σκηνή, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με τίτλο: «"Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμη"! Στην κοινή πάλη των λαών είναι η ελπίδα!»,μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στη Λαϊκή Σκηνή, λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και τον Αγάθωνα.

Στη Νεανική Σκηνή, συναυλίες με τα συγκροτήματα ΚΧΘ, Dason, Urban Pulse και τον Σπύρο Γραμμένο.

Και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στην Κεντρική Εκθεση του Φεστιβάλ, με θέμα «Στις κρίσεις ξεσπά μια κοινωνική επιδημία που σε κάθε άλλη προηγούμενη εποχή θα φαινόταν σαν παραφροσύνη» (Κ. Μαρξ)... «Ο σοσιαλισμός δεν είναι παραφροσύνη, αλλά το τέλος κάθε παραφροσύνης» (Μπ. Μπρεχτ).

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης Στέκι μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων, Πολιτισμού, Αθλητισμού, καθώς και Στέκι για ένστολους και στρατευμένους με πλούσια δραστηριότητα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 46ου Φεστιβάλ, θα υπάρχει στο χώρο περίπτερο της «Σύγχρονης Εποχής» με πλήθος νέων και παλιότερων εκδόσεων.


Η ΚΝΕ θα εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών, επαρκείς τουαλέτες, νιπτήρες κ.ά.) με τον απαραίτητο, τακτικό καθαρισμό, καθώς και την αποφυγή του συγχρωτισμού στις επιμέρους δραστηριότητες και λειτουργίες του Φεστιβάλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου