Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

36 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Θετικοί στο νέο κορονοϊό βρέθηκαν  ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Σε όλους όσοι μένουν και εργάζονται στον εν λόγω οίκο ευγηρίας πραγματοποιήθηκαν τεστ για τον κορωνοϊό, από τα οποία προέκυψε ότι συνολικά 36 άνθρωποι είναι θετικοί.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 80 έως 92 ετών. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και κινήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών εντός και εκτός του οίκου ευγηρίας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου

 Σε 36 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, που μετέβη εκτάκτως, σήμερα το απόγευμα, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Τσιόδρας, 33 είναι τα κρούσματα σε ενοίκους του γηροκομείου και τρία σε προσωπικό και η διασπορά έγινε από εργαζόμενο της μονάδας.

Σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ




Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι επιβεβαιώνουν με επικίνδυνο τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πανδημίας του κορονοϊού, την αποσπασματικότητα και την ανεπάρκεια των μέτρων που παίρνει για την αντιμετώπισή της. Δείχνουν για άλλη μια φορά τον ρόλο των επιχειρηματιών της Υγείας - Πρόνοιας που μπροστά στη διατήρηση των κερδών τους κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών τους.

Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη επιβάλλει να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στον λαό και τη νεολαία. Να σταματήσει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία και να προχωρήσει άμεσα σε:

·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών. Καμία απόλυση.
·         Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κλπ.).
·         Να ανοίξουν τώρα τα Νοσοκομεία "Παναγία" και Λοιμωδών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
·         Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
·         Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγείας και ασφάλειας.
·         Να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει πύκνωση των δρομολογίων με επάρκεια σε όλες τις γραμμές των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, με τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία για τους επιβάτες και το προσωπικό του ΟΑΣΘ.
·         Ειδικά μέτρα και έλεγχος στους οίκους ευγηρίας και στα προνοιακά ιδρύματα
 
      Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου