Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Προσφορές στο ΚΚΕ ενάντια στο πρόστιμο

Συνεχίζουν να έρχονται από μετανάστες και μετανάστριες που ζουν στο εξωτερικό μηνύματα καταδίκης του προστίμου που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ, επειδή δεν δέχεται να εφαρμόσει τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Προσφορά από την Ουγγαρία

Μέλη της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία απαντώντας στο νομό - πρόκληση για τα οικονομικά των κομμάτων και στην απαράδεκτη επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ, προσφέρουν το ποσό των 600 ευρώ.

Δηλώνουν και με αυτόν τον τρόπο ότι κάθε επιχείρηση χτυπήματος του ΚΚΕ και της ασυμβίβαστης δράσης του θα πέσει στο κενό.

Μήνυμα στήριξης του ΚΚΕ από Έλληνες μετανάστες στην Ιταλία

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην Ιταλία προσφέρουν στο Κόμμα 350 ευρώ για την οικονομική του ενίσχυση και τονίζουν σε μήνυμά τους:

«Η υποκρισία είναι κύριο χαρακτηριστικό του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων της. Ο αντιδραστικός νόμος γύρω από τα οικονομικά των κομμάτων που ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τον έκανε ακόμα πιο αντιδραστικό ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να θολώσει τα νερά για το γεγονός ότι το μαύρο χρήμα, η διαφθορά και διαπλοκή είναι συνυφασμένα με το καπιταλισμό, το αστικό κράτος και τα κόμματα του. Η επιβολή της κύρωσης στο ΚΚΕ γιατί δεν δίνει τα στοιχεία των εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων που το ενισχύουν οικονομικά με το κουπόνι από το υστέρημα τους έρχεται να αποδείξει ποιον πραγματικά στοχεύει ο νόμος αυτός. Έρχεται να αποδείξει ποιον τελικά φοβάται η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Το λέμε ξεκάθαρα: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν, των ανθρώπων που ξέρουν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στο οποίο μπορούν να ακουμπήσουν, να εμπιστευτούν, γιατί είναι το κόμμα της τάξης τους, της εργατικής τάξης, το κόμμα που αντιπαλεύει την βαρβαρότητα, τη βρωμιά του καπιταλισμού. Ο αντιδραστικός νόμος είναι ένα ακόμα από τα πολλαπλά εμπόδια που βάζει η αστική τάξη στο ΚΚΕ στην προσπάθεια συγκέντρωσης δυνάμεων για την ανατροπή της, για τη σοσιαλιστική επανάσταση.
Ας το βάλουν λοιπόν καλά στο μυαλό τους. Το ΚΚΕ αποδίδει λογαριασμό μόνο στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, στο λαό.

Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων και της νεολαίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.
Οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν το κόμμα τους, ο νόμος θα καταργηθεί στην πράξη.
Η φωνή των κομμουνιστών δε φιμώνεται».

Προσφορά από την Ελβετία

Φίλοι του ΚΚΕ στην Ελβετία, Έλληνες μετανάστες, προσφέρουν στο Κόμμα 2.000 Ελβετικά Φράγκα, ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, απαντώντας στην εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων.
Τονίζουν:  «Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ και να εμποδίσουν τη δράση του. Ο νόμος αυτός αποτελεί προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και πρέπει να καταργηθεί».

Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο του Καναδά, εκφράζοντας την αντίθεση τους καθώς και όλων των δημοκρατών της πόλης απέναντι στην επιβολή του προστίμου, στο ΚΚΕ, στέλνει το ποσό των 2,500 δολαρίων, ως πρώτη δόση έμπρακτης συμπαράστασης στο Κόμμα.

Σημειώνουν: «Αυτού του είδους οι ενέργειες της αστικής τάξης που έχουν σκοπό να παρεμποδίσουν τη λειτουργία και τη δράση του Κόμματος, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν και πιο μαχητικά να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής αυτής και την επίτευξη των στόχων του Κόμματος που είναι η αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ), ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός της οικονομίας με λαϊκή εργατική εξουσία».

Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων τού ΚΚΕ στο Μόντρεαλ, ενισχύουν το Κόμμα με το ποσό των 800 δολαρίων ως μια πρώτη απάντηση στην επαίσχυντη προσπάθεια της κυβέρνησης να τιμωρήσει, με το πρόστιμο που του επέβαλε, τους άρρηκτους δεσμούς που έχει το Κόμμα μας με την εργατική τάξη της χώρας εδώ και έναν αιώνα.
Εμείς παλιοί και νέοι μετανάστες πού βρεθήκαμε εδώ μακριά από την πατρίδα ως αποτέλεσμα των κρίσεων που γεννά ο βάρβαρος καπιταλισμός.

Από εδώ το Μόντρεαλ λέμε:
«Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει και το Κόμμα μαζί με τους φίλους και οπαδούς του θα είναι πάλι μπροστάρης στους καθημερινούς αγώνες μέχρι την τελική νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου