Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Πόσες λοιπόν, πατρίδες έχει ο πόλεμος;


  Όσα και τα κάτεργα του κόσμου!

Το «Εγχειρίδιο Πολέμου – Εγκώμιο στην Ειρήνη» του ζωγράφου Τάκη Βαρελά σε πρώτη παρουσίαση στο Alt.gr. Η τριλογία των βίντεο συνοδεύεται με την ανησυχία του για τα γκρίζα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή, πράγμα που συνιστά εγρήγορση όλων για να αντιστραφεί το κλίμα εμπλοκής της χώρας στα παιχνίδια θανάτου στην περιοχή μας.

Στο κείμενο του σημείωνε:

Δυσκολίες μέρες. Για τους εργαζόμενους πρώτιστα, άλλα και για όλους, όσους μοχθούν για να βγάλουν έντιμα το ψωμί τους.

Δυστυχώς, ακόμη και τα καιρικά φαινόμενα συνωμοτούν μαζί με την κρατικά αδιαφορία, τόσο, που το έλεος είναι ευχή χωρίς αντίκρισμα και μόνο σαν επίλογος της αγανάκτησης προσδίδει την όποια αξία στη ζωή.

Τα φίδια βγήκαν απ τις φωλιές και σεργιανούν σαν άλλοτε στις γειτονιές του κόσμου.
Καιρός να βγούμε και εμείς με τα δικά μας όπλα και ας υψωθούμε για ένα κόσμο ανθρωπινά.

Δεν ταιριάζει στον άνθρωπο το σφαγείο, αλλά δυστυχώς, τα σφαγεία είναι προ πολλού έτοιμα, μιας και τα σχέδια υπάρχουν στα συρταριού της μέγιστης κερδοφορίας του κεφαλαίου με κάθε μέσο, άρα και του πολέμου.

Αν έχει κάποια αξία η ζωή είναι γιατί δεν υπάρχει δεύτερος γύρος.

Η «Μεσόγειος φλέγεται» το καύσιμο είναι και πάλι οι λαοί της και εμείς δικαίωμα στην ανοχή και στο χέρια, τους νόμους και τα κράτη που σκορπούν το θάνατο, δεν οφείλουμε να δώσουμε

Όποιος την Ειρήνη την άφησε στα χερια της πλουτοκρατίας την πλήρωσε με το αίμα του και εδώ τα συμπεράσματα του ποιος με ποιον είναι αφοπλιστικά

Το τίμημα το πληρώνει ο λαός γιατί πρώτα αυτός δένεται χειροπόδαρα.

«Εγχειρίδιο Πολέμου – Εγκώμιο στην Ειρήνη»
 Του ζωγράφου Τάκη Βαρελά
Αναρωτήθηκες, ρώτησες: Παππού, πατέρα και αδερφέ, για ποιανού το συμφέρον πήγες μέχρι το Σαγγάριο, την Οδησσό, το Τεπελένι, την Κορέα;

Αλήθεια ποιο χώμα και πια πατρίδα σκέπασε άψυχα κορμιά πριν καν ανθίσουν;

Το γνωρίζεις. Η πλούσιοι δεν φοβούνται τον πόλεμο.

Ζουν, κερδίζουν, αναζωογονούνται από τα κέρδη και από τα παζάρια του πολέμου

Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να είμαστε με κάποιο δυνατό, το βέβαιο είναι, οι δυνατοί στο σφαγείο πρώτα στέλνουν τους αδύνατους

Όσοι ακόμη πιστεύουν σε εταίρους και συμμάχους που θα μας σώσουν, έρχεται η πόρνη η ιστορία και μας επιβεβαιώνει ότι οι εταίροι και οι σύμμαχοι μας έβαλαν το μαχαίρι πιο βαθιά. Από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, τα άξενα συμφέροντα ήταν αυτά που μάτωναν πάντα το λαός μας και τους γείτονες μας.

Τα καλύτερα παιδιά μας έμειναν ξεσκέπαστα για πάντα, άταφα στα χαρακώματα.

Πόσες λοιπόν, πατρίδες έχει ο πόλεμος;

Όσα και τα κάτεργα του κόσμου!

Στο δικό μας εγχειρίδιο πολέμου, είναι η πάλη των λαών για την ειρήνη είναι το ίδιο το έργο μας, η τέχνη μας, η υπόσταση μας, η αξιοπρέπειά μας.

Η απόφαση μου να δημοσιοποιήσω το αντιπολεμικά έργο «Εγχειρίδιο πολέμου- Εγκώμιο στην Ειρήνη», προκύπτει από την αναγκαιότητα να αποτραπεί με κάθε μέσο, η εμπλοκή της χώρας σε παιχνίδια θανάτου, τόσο του Ελληνικού λαού όσο και των γειτόνων μας.

Με την υποστήριξη του συνοδοιπόρου και συντρόφου στον αγώνα της ταξικής πάλης Μιχάλη Αγγελίδη, ο οποίος επιμελήθηκε τα τρία βίντεο και τον ευχαριστώ, μου δίνεται η δυνατότητα τα έργα να πάνε ένα βήμα μακρύτερα, υπηρετώντας την αναγκαιότητα την, έντασης των αγωνιών για την Ειρήνη. Τα βίντεο είναι αφιερωμένα στο σύντροφο μας Χρήστο Δημητρίου που «άφησε» νωρίς. Είμαστε σίγουροι ότι ο ξανθός, ότι από εκεί που βρίσκεται, μας κλίνει το μάτι χαμογελώντας, μας λέει…καλά το πάτε!

Το εγχείρημα της πρώτης παρουσίασης του δια μέσου του ALT.GR αποκτά άλλη διάσταση, μιας και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της περιοχής και της εποχής.
Ευελπιστούμε στην ένταση των αγώνων για την ειρήνη, για να απεμπλακεί οι χώρα μα και ο λαός μας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ας περπατήσουμε μαζί σε άλλους δρόμους για την ευημερία των λαών της γης με γνώμονα την ύψωση του ανθρώπου

Η τριλογία «Εγχειρίδιο πολέμου- Εγκώμιο στην Ειρήνη» δείτε σε τρία ξεχωριστά βίντεο στα παρακάτω link



 
Βαρελάς Τάκης,
Ζωγράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου