Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Για τα κρούσματα κορονοϊού στην επιχείρηση Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης ΑΕ στην Καβάλα



Μετά από καταγγελίες για την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε επιχείρηση κατεργασίας  κρέατος στον νομό Ημαθίας στην  ομοειδή  επιχείρηση Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης Α.Ε , στην Καβάλα αυτή την φορά,  εμφανιστήκαν δεκάδες κρούσματα κορονοιού βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους. 
Η κατάσταση σε επιχειρήσεις του κλάδου έχει ξεπεράσει τα όρια. Δεν υπάρχει ουσιαστική επίβλεψη κι έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας των εργαζομένων τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι για τους τύπους.

Όσο για τα ερωτήματα που μπορεί να έχει κάποιος για το πώς και πού βρίσκει πάτημα η εργοδοσία ώστε να μην τηρεί τα μέτρα για την αποφυγή διασπορά του κορονοιού, δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς την απάντηση.

Αρκεί να ψάξουμε στις τεράστιες ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η τωρινή της ΝΔ και όλων των προηγούμενων για την απαξίωση και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που ούτε μαζικά προληπτικά τεστ δεν ήταν σε θέση να κάνουν, την ώρα που αποζημίωνε τους ιδιώτες κλινικάρχες.

Δεν είναι δύσκολο κανείς να καταλάβει πως όλα τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν με αφορμή την πανδημία , έχουν στόχο τη θωράκιση των κερδών των επιχειρήσεων, την ανθεκτικότητά τους την “επόμενη μέρα”. Είναι ολοφάνερο πως λέξεις όπως “ατομική ευθύνη” ήρθαν για να αποκρύψουν την τεράστια ευθύνη που έχουν κράτος και εργοδότες, που μπροστά στα κέρδη τους, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων ήρθε στην πραγματικότητα σε δεύτερη μοίρα.

Είναι προκλητική και επικίνδυνη η στάση της Κυβέρνησης, που κάνει τις πλάτες σε πολλούς εργοδότες σε μεγάλους χώρους δουλειάς προκειμένου να μην τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, και την ίδια ώρα προχωρά σε μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις, μετακυλώντας τα βάρη της πανδημίας στους εργαζόμενους.

Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο το γεγονός ότι μοιράζουν χρήματα σε καναλάρχες και κλινικάρχες ενώ ταυτόχρονα αφήνουν το Ε.Σ.Υ. ανοχύρωτο, δεν προχωρούν άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και αντιμετωπίζουν τους υγειονομικούς ως αναλώσιμους, αφού δεν τους παρέχουν τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Είναι προκλητική η στάση της Κυβέρνησης που κουνάει το δάχτυλο για τον συγχρωτισμό στις τράπεζες και αλλού, όταν σε τόσο μεγάλους χώρους δουλειάς δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν όλα αυτά, αν δεν είχαν βοήθεια και στήριγμα στα πιστά φερέφωνά 
τους, την πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Καβάλας , που κάλεσε τους εργαζόμενους να μοιραστούν τις συνέπειες της πανδημίας εξίσου με τους εργοδότες, λες και είμαστε το ίδιο. Μετά αναρωτιούνται…

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να επικοινωνήσουν με τα κλαδικά συνδικάτα και την ομοσπονδία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο στον οποίο μας εκθέτει  η εργοδοσία και η κυβέρνηση αγνοώντας την υγεία και την ζωή μας.


 

Το κάλεσμα για αποφυγή του «συνωστισμού» σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων

Ταμέτρα προστασίας δεν ισχύουν όταν έρχονται σε αντίθεση με το καπιταλιστικόκέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου