Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Μαζικά τεστ σε όλους τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές της πόλης

Μετά και το δεύτερο συνεχόμενο κρούσμα κορονοϊού σε συνάδελφο εργαζόμενο στο δήμο Θεσσαλονίκης, λογικό είναι να επικρατεί ανησυχία και αγωνία σε όλους τους συναδέλφους του δήμου.

Τώρα όμως και στο δήμο Θεσσαλονίκης, πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση και η απαίτηση για:

- Άμεση τήρηση όλων των μέτρων προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας και έλεγχοι από τις κρατικές υπηρεσίες για την τήρησή τους.
- Μαζικά τεστ σε όλους τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές της πόλης.
- Άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας.

Το πρωί της Τετάρτης, μόλις κυκλοφόρησε η είδηση για το νέο κρούσμα, εκπρόσωπος της ΔΑΣ μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με συνάδελφο από την παράταξη της ΑΕΚ, βρέθηκαν στο χώρο του μηχανουργείου-ΣΜΑ.

Διαπιστώσαμε για ακόμη μία φορά την ολιγωρία της διοίκησης του δήμου, που αν και γνώριζε το κρούσμα από το απόγευμα της Τρίτης δεν πήρε πρωτοβουλία και δεν έδωσε εντολή να κλείσει ο χώρος και να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Αυτό το τονίσαμε στον αντιδήμαρχο που μας είπε ότι απολύμανση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Θεωρούμε θετική ενέργεια την πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε εργαζόμενους του συγκεκριμένου χώρου και του αμαξοστασίου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ - σύμφωνα με πληροφορίες πάρθηκαν 200 δείγματα. Ήταν κάτι που ζητούσαμε εδώ και καιρό. Από τη μία όμως, σε δηλώσεις τους στελέχη της διοίκησης είπαν ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας σε όλα τα εργοτάξια -αυτό μας είπε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στη συνομιλία που είχαμε, κάνοντας λόγω για ελέγχους σε 1400 εργαζόμενους- και από την άλλη διαβάζουμε σε μέσα ενημέρωσης ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα παραμείνουν σε χώρους του δήμου μέχρι και την Παρασκευή. Δεν πιστεύουμε ότι προλαβαίνουν να κάνουν σε αυτό τον χρόνο τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας, πολύ δε περισσότερο και σε συναδέλφους άλλων υπηρεσιών.

Πρόταση μας προς τις υπόλοιπες παρατάξεις του σωματείου είναι ότι, τώρα πρέπει να απαιτήσουμε την πραγματοποίηση μαζικών τεστ όχι μόνο στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες. Όπως και προτείνουμε, σε περίπτωση που παρουσιαστεί νέο κρούσμα σε χώρο εργασίας και η διοίκηση του δήμου δεν κλείσει άμεσα τον χώρο, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ο χώρος να κλείνει με απόφαση του σωματείου.

Απέναντι στην ολιγωρία και στην ανεπάρκεια κυβέρνησης και εργοδοσίας, που μόνο να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών γνωρίζουν καλά, οι εργαζόμενοι με τη δράση μας να υπερασπίσουμε την υγεία και την ασφάλεια και τη δική μας και των οικογενειών μας.

 Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (δυνάμεις του ΠΑΜΕ) στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου