Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

«Σας παρακαλώ μην με πυροβολήσετε» «Δεν είμαι κακός άνθρωπος»

«Σας παρακαλώ μην με πυροβολήσετε». Ένα νέο βίντεο από τη σύλληψη του δολοφονημένου από αστυνομικούς Τζόρτζ Φλόιντ, στις 25 Μάη στη Μινεάπολη, έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Daily Mail».

Το συγκεκριμένο βίντεο, αποτυπώνει τη στιγμή που οι τέσσερις αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκεται ο άτυχος Αφροαμερικανός, λίγο μετά την καταγγελία ενός καταστηματάρχη πως προσπάθησε να του δώσει ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

Οι κάμερες σώματος που έφεραν οι δύο αστυνομικοί δείχνουν πως μόλις προσέγγισαν το αυτοκίνητο του Φλόιντ, εκείνος προσπάθησε να τους πείσει πως δεν έχει κάνει τίποτα κακό αλλά ήδη απειλούνταν από το όπλο ενός από τους ενστόλους. Αμέσως μετά τον οδηγούν στο μοιραίο περιπολικό δεμένο με χειροπέδες και με λαβή.

Ο Φλόιντ προσπαθεί να τους εξηγήσει πως «δεν είναι κακός άνθρωπος», όπως χαρακτηριστικά λέει, αλλά και πως έχει κλειστοφοβία και δεν μπορεί να μπει στο περιπολικό. Όταν εκείνοι τον «τραβάνε» στο εσωτερικό του οχήματος, εκείνος αντιστέκεται, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο δρόμο, όπου έχασε και τη ζωή του από τη λαβή στο λαιμό από το γόνατο του απολυμένου αστυνομικού και κατηγορούμενου ως βασικός υπαίτιος του θανάτου του Φλόιντ, Ντέρεκ Σόβιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου