Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Πιάστηκε από την Γκεστάπο η Άννα Φρανκ

Η Γκεστάπο εντοπίζει, 4/8/1944, στο Άμστερνταμ, όπου κρύβονταν τα τελευταία δυο χρόνια, την Άννα Φρανκ, την οικογένειά της και τέσσερις ακόμα Εβραίους.

Γεννήθηκε στις  12/6/1929.

Πέθανε σε ηλικία 15 ετών  στις 12 Μαρτίου 1945 από τύφο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν – Μπέλσεν, έμεινε στην ιστορία για το ημερολόγιό της.

Το ημερολόγιό της, που θα βρεθεί μετά τον πόλεμο, θα δημοσιευτεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ θα ακολουθήσουν θεατρικό έργο και κινηματογραφική ταινία.

Το  μουσείο «Το σπίτι της Άννας Φρανκ» παρουσίασε ένα βίντεο, του 1941, της Άννας Φρανκ, να παρακολουθεί από το παράθυρο της, το γάμο μια γειτόνισσας.

Σχετικά με το μουσείο «Το σπίτι της Άννας Φρανκ»
 
Το σπίτι της Άννας Φρανκ ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου 1957 σε συνεργασία με τον Ότο Φρανκ, πατέρα της Άννας Φρανκ.
Είναι μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που διοικεί ένα μουσείο στο σπίτι όπου κρυβόταν η Άννα Φρανκ και προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την ιστορία της Άννας σε όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να προβληματιστούν σχετικά με τους κινδύνους του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων , και τη σημασία της ελευθερίας, των ίσων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου