Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει κείμενο με τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση του ΔΣΕ

Ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει, 8/9/1949, στο ΠΓ της ΚΕ του Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκοι) της ΕΣΣΔ το κείμενο με τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στους βασικούς λόγους της ήττας του αγώνα του ΔΣΕ συγκαταλέγονταν το πρόβλημα των εφεδρειών του Δημοκρατικού Στρατού καθώς και η αδυναμία ανάπτυξης του αγώνα στις πόλεις και του συνδυασμού του με τον αγώνα του ΔΣΕ στο βουνό.


Ως καθήκοντα στη νέα κατάσταση προβάλλονταν η διατήρηση και ενίσχυση των παρτιζάνικων ομάδων (που συνέχιζαν να δρουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας), η ενίσχυση της κομματικής δουλειάς στα αστικά κέντρα για την ενδυνάμωση του μαζικού κινήματος και την ενίσχυση των δυνάμεων που είχαν καταφύγει στο εξωτερικό. Όλα αυτά είχαν ως τελικό σκοπό την εκ νέου γενίκευση του ένοπλου αγώνα, όταν οι εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες ήταν και πάλι ευνοϊκές.

2 σχόλια:

  1. Ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει, 8/9/1949, στο ΠΓ της ΚΕ του Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκοι) της ΕΣΣΔ το κείμενο με τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

    Στους βασικούς λόγους της ήττας του αγώνα του ΔΣΕ συγκαταλέγονταν το πρόβλημα των εφεδρειών του Δημοκρατικού Στρατού καθώς και η αδυναμία ανάπτυξης του αγώνα στις πόλεις και του συνδυασμού του με τον αγώνα του ΔΣΕ στο βουνό..... Και οι δύο λόγοι έχουν να κάνουν με το ότι το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία ευρωκομουνισμό..... με αποτέλεσμα να πέσει όλο το βάρος στον ένοπλο αγώνα τέλη 1947 αντί για τέλη 1945. Δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στους καπιταλιστές να εγκλωβίσουν τον λαό στις πόλεις και στις εξορίες και να αδειάσουν τα χωριά απο 800000 κόσμο. Το οπορτουνιστικό έγκλημα της ...θεωρίας των σταδίων σε όλο του το μεγαλείο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμίσω πως στο κόμμα των Μπολσεβίκων ο συσχετισμός είχε αλλάξει μετά το 1945... υπέρ του οπορτουνισμού λόγω των 5000000 νεκρών του πολέμου. Δολοφονήθηκε το 1948 ο σ. ΖΝΤΑΝΟΦ συνωμοσία με τις άσπρες μπλούζες το 1952 ξήλωμα όλου του συστήματος ασφαλείας στο Κρεμλίνο και 5 του Μάρτη του 1953.. ..πέθανε... ο σ. Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ. 1957 διαγράφηκαν απο το ...ΚΚΣΕ.... πρώην Μπολσεβίκων οι σ. ΣΕΠΙΛΟΦ ΓΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ ΜΑΛΕΝΚΟΦ ΜΟΛΟΤΟΦ κ.α. ..όλοι ήταν ...σεχταριστές.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου