Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Περιοδείες εργατικών σωματείων μπροστά στα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη


Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, με το σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!», καλούν εργατικά σωματεία με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. 

Στην Ελευσίνα

 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής μπροστά στο συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη, οργάνωσε τις τελευταίες μέρες εξορμήσεις σε πολλούς χώρους δουλειάς: Τις αποθήκες του ΑΒ στη Μάνδρα, τις αποθήκες logistics Βεϊνόγλου και Διακίνησης κ.α. 

Το πρωί του Σαββάτου με μεγάλη εξόρμηση στη πόλη της Ελευσίνας, στα εμπορικά καταστήματα, μαζί με το κλαδικό σωματείο Μετάλλου και άλλα σωματεία και φορείς της περιοχής, κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να διεκδικήσουν τη ζωή και την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους στα σχολεία, την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση των συγκοινωνιών και κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. 

Πούλμαν για το συλλαλητήριο από την Ελευσίνα, θα ξεκινήσει στις 5.15 μ.μ., από το Δημοτικό Πάρκινγκ.

Στη Θεσσαλονίκη

 

Περιοδείες σε εργοτάξια του κλάδου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Συγκεκριμένα μέλη του Συνδικάτου βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στην οδό Μοναστηρίου, από την κατασκευαστική εταιρεία ΑΡΚΕΤΟΠΟ, όπου έγινε συνέλευση. Επίσης, στην ανακατασκευή της κεντρικής στοάς Μοδιάνο και στην ανακατασκευή του παλιού νοσοκομείου Άγιος Παύλος στη Φράγκων, που γίνεται Airbnb.

Σε όλους τους χώρους έγινε συζήτηση πάνω στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, αλλά και στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με αφορμή την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων τον τελευταίο καιρό. Η συζήτηση έκλεινε με την ανάγκη της οργάνωση του αγώνα και της συμμετοχής στο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων στις 13/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου