Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Στις 13 Οκτώβρη ο λαός διεκδικεί την προστασία της υγείας του και των δικαιωμάτων του


«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά», θα διαδηλώσουν την Τρίτη 13 Οκτώβρη εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σε όλη τη χώρα Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ ενάντια στο σύνολο της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και κεφάλαιο στα δικαιώματα των εργαζομένων. Έρχεται ως συνέχεια, μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις για την καταδίκη των εγκληματιών ναζί. Η συγκέντρωση στην Αττική είναι στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα ενώ συλλαλητήρια θα γίνουν σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Τα Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να διεκδικήσουν την προστασία της ζωής και της υγείας τους, των ίδιων και των παιδιών τους στα σχολεία, την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση των συγκοινωνιών και κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. 

Η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα καθώς, όπως αποδεικνύεται, η πανδημία αποτέλεσε την αφορμή για να περάσουν μια σειρά αντεργατικά μέτρα που δεν είναι προσωρινά, αλλά ήρθαν για να μείνουν. Αναστολή συμβάσεων, απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις, συμβάσεις έξι ημερών, μείωση μισθών είναι μερικές από τις συνέπειες που πληρώνει η εργατική τάξη, καθώς μονοπωλιακοί όμιλοι και εργοδοσία μετακυλίουν το βάρος της κρίσης, που επισπεύσθηκε με την πανδημία, στους εργαζόμενους για να μη μειωθούν τα δικά τους κέρδη.

Την κατάσταση μας περιγράφουν στην κάμερα του 902.gr, εργαζόμενοι από το Φάρμακο, τα σούπερ μάρκετ, το αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία, τον Επισιτισμό, τα Μέσα Μεταφοράς.

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα στους χώρους δουλειάς, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του εργοστασίου κονσερβοποιίας στη Σκύδρα Πέλλας μας αποδεικνύουν ότι κυβέρνηση και εργοδότες, με την επίκληση της ατομικής ευθύνης, αφήνουν έκθετους τους εργαζόμενους στους κινδύνους της πανδημίας την ίδια ώρα που οι δημόσιες μονάδες Υγείας δεν προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού. 

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν εργασιακό μεσαίωνα», επισημαίνουν και καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα και να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους, να δυναμώσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, να οργανωθούν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, γιατί δεν έχουν καιρό για χάσιμο και δεν πρέπει να εμπιστεύονται αυτούς που τζογάρουν την υγεία του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε για την αντεργατική επίθεση που εξαπολύεται με αφορμή την πανδημία και με εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς και παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου