Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Δηλώσεις για την απόφαση


Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή.

Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους.

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό.

Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή : “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

 

Δεν έχουμε τελειώσει με το φασισμό και δε θα τελειώσουμε όσο συνεχίζεται η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, η καταστολή, ο περιορισμός της συλλογικής δράσης. Αυτή η διαδήλωση, αυτό το ξέσπασμα του λαού μας σε όλη τη χώρα είναι το πραγματικό δικαστήριο που τους κάνει στα μάτια όλου του λαού εγκληματική οργάνωση. Είναι η δική μας ετυμηγορία και με αυτή στο χέρι από αύριο συνεχίζουμε. (Βίντεο)

Δήλωση του Σωτ. Πουλικόγιαννης

 

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και δεν θα ξεχάσουμε τους ναζιστές, που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, που χτύπησαν τα Συνδικάτα στο Πέραμα, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που χτύπησαν τους μετανάστες, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στους διαδηλωτές, κατά την πορεία στη Βουλή.

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, σημείωσε, αυτούς που στους χώρους δουλειάς ήταν τα τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας και των εφοπλιστών γι’ αυτό και δεν εφησυχάζουμε. Δυναμώνουμε τον αγώνα γιατί οι προϋποθέσεις που δημιούργησαν τη Χρυσή Αυγή εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι, αυτά τα παράσιτα της κοινωνίας, επεσήμανε.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, συνεχίζουμε τη μάχη», τόνισε. «Ψηλά τις σημαίες του αγώνα, του αγώνα των Συνδικάτων, της νεολαίας, του λαού». (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα. Η Ένωση, που διά του προέδρου της παραστάθηκε κατά την απαγγελία της απόφασης, συγχαίρει τους δικαστές που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν: Την ενδελεχή εξέταση των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με αμεροληψία, αντικειμενικότητα και ορθοκρισία. Ολοκλήρωσαν μια πολυετή διαδικασία με την παρουσία δεκάδων κατηγορουμένων, την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών.

Η Ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης. Άλλωστε και σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας που συνδέθηκαν με δίκες υψηλού συμβολισμού (υπόθεση Γρ. Λαμπράκη, εκδίκαση των πρωταιτίων της χούντας) η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)

Φυλακές Κορυδαλλού

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/arthra-analysis/2492-i-dimokratia-nikise-giati-den-boroyse-na-xasei. Αταξικός αντιφασιστικός αγώνας απο τα ταξικά ναυάγια που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ σιτίζονται απο τον σύριζα και στηρίζουν με λύσσα τον καπιταλισμό με λίγο απο καπετάν Γιώτη που όσο ζούσε τον αποκαλούσαν δεινόσαυρο. Μανιαδάκη ζεις εσύ τους οδηγείς.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου