Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

«Ευχές» και “συμπόνια” αντί ουσιαστικών μέτρων


Στην παρουσίαση της ανησυχητικής κατάστασης, από την άποψη των αυξανόμενων κρουσμάτων διάδοσης του κορονοϊού, στον Δήμο μας όπως και στις γενικές παραινέσεις που ακούμε καθημερινά από τους κυβερνητικούς αντιπροσώπους, αναλώθηκε η διοίκηση του Δήμου στη χθεσινή συνεδρίαση της «Επιτροπής Διαχείρισης Επιδημιολογικής κρίσης».

Αφού παραδέχτηκαν την τεράστια αύξηση των θετικών κρουσμάτων που βρέθηκαν σε μαθητές, αθλητές, εκπαιδευτές και εργαζόμενους του Δήμου σε μια σειρά σχολεία, γυμναστήρια και δημοτικές υπηρεσίες, κατέληξαν μετά στις χιλιοειπωμένες γενικόλογες διαπιστώσεις περί ατομικής προστασίας μεταφέροντας στην ουσία την ευθύνη στους πολίτες.

Αυτό που απέφυγαν όμως – για μια φορά ακόμη – ήταν να δεχτούν τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αρνήθηκαν να δεσμευτούν για:

·        Την μετατροπή των συμβάσεων των 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης

·        Μικρότερο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα με αξιοποίηση δημοτικών χώρων που θα μπορούσαν να μετατραπούν άμεσα σε σχολικούς

·        Μικρότερο αριθμό μαθητών στα σχολικά λεωφορεία

·        Δομές σχολικής υγιεινής με σχολίατρους και νοσηλευτές

·        Δημιουργία δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας (ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας) στον Δήμο μας.

Ειδικά για το τελευταίο ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, επιμένοντας στα εντελώς υποβαθμισμένα και ελλιπή δημοτικά ιατρεία.

Όσο αφορά τις διεκδικήσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όπως για παράδειγμα περισσότερα δωρεάν τεστ – αντί του τραγέλαφου των 50 τεστ ανά ημέρα και μόνο για τρεις ημέρες – και δημιουργία περισσότερων μονάδων ΜΕΘ, η απάντηση ήταν πως δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους κυβερνώντες «για να μη φανεί πως εναντιώνεται με κυβέρνηση και ΕΟΔΥ για επικοινωνιακούς λόγους»(!)  

Πάντως υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει τις οικογένειες συμπολιτών μας που μπορεί να καταλήξουν τελικά από τον κορονοϊό (!!!).

 

Εμείς δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε κάτι άλλο παρά μονάχα τη διδαχή του μεγάλου παππού των γραμμάτων και των λαϊκών αγώνων, του Κώστα Βάρναλη:

«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις

με ευχές και παρακάλια»

«Κι αν είν’ ο λάκκος σου

πολύ βαθύς,

χρέος με τα χέρια σου

να σηκωθείς».

 

Άμεσα μέτρα προστασίας μαθητών και εργαζομένων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου