Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Στο κελί οδηγείται η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή


Στη φυλακή οδηγούνται οι εγκληματίες ναζί, εκτός από πέντε πρώην βουλευτές και 7 καταδικασμένους για για τους οποίους δόθηκε αναστολή ποινής.

Συνεπώς, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή καθώς δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της: Νίκος Μιχαλολιάκος 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Ιωάννης Λαγός 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες, Ηλίας Κασιδιάρης 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Χρήστος Παππάς 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξη, Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 έτη κάθειρξη.

Αναστολή έλαβαν οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης, στους οποίους επεβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους.

Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναστολή δόθηκε στους Γ. Σκάλκο, Κ. Αντωνακόπουλο, Αρ. Δασκαλάκη, Γ. Δήμου, Θ. Μαρία, Ιω. Καστρινό και Κ. Παπαδόπουλο. Οι Δήμου και Σκάλκος έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους έχει δοθεί ελαφρυντικό. Ο Θ. Μαρίας έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.  Ορισμένοι έχουν πλέον τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ της περιοχής τους.

Συνολικά στη φυλακή οδηγούνται 38 καταδικασθέντες, ενώ σε 12 δόθηκε αναστολή.

 

7 σχόλια:

  1. Ο Αγώνας ενάντια στον Φασισμό συνεχίζεται βάζοντας στόχο τους Καπιταλιστές και την ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής με Κοινωνικοποίηση ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους Τσακίζοντας οπορτουνιστές και φασίστες που είναι δίδυμα αδελφάκια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λαϊκή απαίτηση ήταν να βρεθούν οι ναζί στη φυλακή - Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, ο φασισμός είναι τέκνο του συστήματος

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/240155/i-laiki-apaitisi-itan-na-vrethoyn-oi-nazi-sti-fylaki-den-hora-kanenas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ναζί στην φυλακή όλο το ρεπορτάζ απο τον 902

    https://www.902.gr/fakelos/politiki/80179/diki-tis-nazistikis-egklimatikis-hrysis-aygis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ναζί στην φυλακή
    Η απόφαση

    Το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Οδηγούνται στη φυλακή οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα. Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

    Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

    Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

    Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κελί 33 μέσα στο Κορυδαλλό

    Σας περιμένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ Παππάς εκεί Παππάς πού είναι ο Παππάς;

    ο Παππάς γίνεται ο πρώτος Χρυσαυγίτης που εφαρμόζει εκείνη την παλιότερη δήλωση του αρχηγού του που έλεγε προεκλογικά πως…

    Αν χρειαστεί θα γίνουμε και φυγόδικοι!

    Λίγες ώρες από την απόφαση καταρρίφθηκε τόσο η φαιδρή εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου που είχε προτείνει αναστολή για όλη την ηγεσία θεωρώντας πως δεν είναι ύποπτοι φυγής.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου