Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Δώστε πίσω τα κλεμμένα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  οι Συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις,  άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας, φορώντας μάσκες και έχοντας αντισηπτικά, οι συνταξιούχοι καθήμενοι σε καρέκλες προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση λήψη των αναδρομικών και την αύξηση των συντάξεων τους, χορήγηση δωρεάν φαρμάκων με τη συνδρομή του ΕΚΑΣ, άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και την δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας εν μέσω κορωνοϊού.

Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (Δείτε εδώ βίντεο) και ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Δείτε εδώ βίντεο). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (Δείτε εδώ βίντεο).

 Ψήφισμα

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, από την  υγεία και την πρόνοια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ:

ü Να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές υγείας που έκλεισαν, να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν.

ü Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης.

ü Να προσληφθεί προσωπικό για την βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.

ü Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις που εκκρεμούν.

ü Να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016, που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης.

ü Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αρχίζοντας από την επικουρική.

ü Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

ü Να δοθούν  άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου