Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Νέες οικονομικές προσφορές στο ΚΚΕ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο

 


Πληθαίνουν οι επώνυμες προσφορές οικονομικής στήριξης στο ΚΚΕ, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε στο Κόμμα η κυβέρνηση. Ενα κύμα ενίσχυσης που δείχνει τους δεσμούς που έχει το Κόμμα με τον λαϊκό κόσμο, αλλά δίνει και απάντηση στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού.

Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε στο ΚΚΕ επειδή αρνείται να δώσει στο κράτος λίστα με τα στοιχεία του εργατόκοσμου που το ενισχύει «κόβοντας» κουπόνια οικονομικής στήριξης. Πρόκειται για τον αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και διατήρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μέρα που έγινε γνωστό το πρόστιμο στο ΚΚΕ, δεν έχουν σταματήσει να καταφθάνουν στον «Ριζοσπάστη» επιστολές στήριξης με ποσά οικονομικής ενίσχυσης από εκατοντάδες φίλους του Κόμματος, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαίους, και μάλιστα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι προσφορές στο ΚΚΕ συνεχίζονται, δυναμώνοντας την απαίτηση να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος για τη λειτουργία των κομμάτων.

* * *

Στην προσπάθεια του αστικού κράτους να περιορίσει τη δράση του ΚΚΕ με την επιβολή οικονομικού προστίμου σηκώνουμε τείχος ακλόνητο απέναντί του. Ενισχύουμε ακόμα πιο πολύ τη δράση του ΚΚΕ. Κύριοι της αστικής τάξης και της κυβέρνησής σας, εγώ ο Γιώργος Διληντάς και η Περσεφόνη Μεγαλοφώνου προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λίμνης Ευβοίας ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο και στη φίμωση του ΚΚΕ που προσπαθείτε να επιβάλετε. Οι προσπάθειες εκφοβισμού των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ πέφτουν στο κενό.

* * *

Απέναντι στον προκλητικό νόμο που αποφάσισε να ξεπαγώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε ό,τι αντιλαϊκό νομοσχέδιο έχουν στο μυαλό τους να φέρουν μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, εμείς τους λέμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Παρά τις δυσκολίες και το πετσόκομμα των συντάξεών μας όλα τα τελευταία χρόνια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 270 ευρώ. Δεν μας σταματάει καμία απαγόρευση, συνεχίζουμε την ολόπλευρη ενίσχυση του Κόμματος και την πάλη του λαϊκού κινήματος για τη ζωή που μας αξίζει, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Οι συνταξιούχοι ΔΕΗ Γρηγόρης Κατσούδης, Νίκος Γερογιάννης, Διαλεχτή Δερέμπεη.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΗ ΓΚΟΤΣΗ και ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο τιμημένο ΚΚΕ γιατί αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν, προσφέρουμε το ποσό των 10.000 δολ. Αυστραλίας. Η οικογένεια Γκότση - Γκρέκα από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας

* * *

Φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ προσφέρουν 1.250 δολ. Αυστραλίας, ως απάντηση στο πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

* * *

Σε απάντηση της, πολιτικά απαράδεκτης, απόφασης της κυβέρνησης να επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ γιατί δεν δίνει τα στοιχεία όσων το ενισχύουν οικονομικά, προσφέρουμε στο Κόμμα της εργατικής τάξης το ποσό των 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μεγάρων. Γαβριήλ Ιγνατίου, Δημ. Βασιλόπουλος.

* * *

Καθημερινά διαπιστώνω ότι η αστική τάξη μέσω των κομμάτων της έχει βαλθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξει οικονομικά το Κόμμα που εκφράζει την εργατική τάξη, τον λαό, και αυτό είναι το ΚΚΕ.

Εκτός των άλλων, πρόσφατα, επέβαλε πρόστιμο 4% από την κρατική επιχορήγηση γιατί δεν δίνει στοιχεία, δεν ρουφιανεύει, δεν καταδίδει φίλους, οπαδούς και άλλο κόσμο, που το ενισχύουν οικονομικά, με 2 και 5 ευρώ.

Τα κόμματα της αστικής τάξης ενισχύονται, χορηγούνται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, έχουν την ευνοϊκή μεταχείριση από το κράτος τους, αφού τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούν.

Σαν συνταξιούχος που δέχτηκα απανωτές μειώσεις από όλες τις κυβερνήσεις, από το εναπομείναν υστέρημά μου προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο απαράδεκτο πρόστιμο.

Χρήστος Καμζέλας, Υπαστυνόμος Β' ε.α.

* * *

Αντιδρώντας στην εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, με βάση τον οποίο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από τη Λήμνο εισφέρουν έκτακτα για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 300 ευρώ, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

  1. Συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα. Κοινωνική συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου