Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

«Οι ναζί στη φυλακή»


Συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής,  

Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Μνημείο του Λαμπράκη 

 (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

Καταδικάζουμε τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε ναζιστικού παλιού και νέου μορφώματος που στόχο έχουν να χύσουν δηλητήριο ανάμεσα στους εργαζομένους, να χτυπήσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα και τα σωματεία του.

Με όποια ονομασία και να εμφανιστούν τα φασιστικά, ναζιστικά κόμματα στην πράξη αποτελούν το μακρύ χέρι των αφεντικών, όπως φανερώνουν και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στο Λαγκαδά σε απεργούς εργαζόμενους της ΑΓΝΟ αλλά και τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από τη Χρυσή Αυγή.

 


 Συνθήματα κατά των εγκληματιών, ναζί, πρώην και νυν χρυσαυγιτών ενόψει της απόφασης της Δίκης της Χρυσής Αυγής που ανακοινώνεται από το Εφετείο της Αθήνας στις 7 Οκτώβρη, έγραψαν σε κεντρικά σημεία της Αττικής, μέλη σωματείων και συνδικάτων.



 

Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη

Ο Πρόεδρος της βουλής διόρισε της χρυσαυγίτισσας Ελ. Ζαρούλια σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου

 

 

3 σχόλια:

  1. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στις 18 Δεκεμβρίου 2019 έκρινε πως δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες που αποδίδονται σε οργανωμένη δράση συμμετεχόντων με διακριτούς ρόλους, είναι «μεμονωμένα περιστατικά» μελών και μη του κόμματος για διάφορους λόγους: «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός των επιθέσεων».

    Για τη δολοφονία Φύσσα η κ. Οικονόμου ζήτησε ενοχή μόνον του Γιώργου Ρουπακιά ζητώντας απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του για συνέργεια στην πράξη. «Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοι του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι».

    Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων ζήτησε ενοχή των πέντε κατηγορουμένων κατά επιεικέστερη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη: «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, δεν θα σταματούσαν».

    Για την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ ζήτησε μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πλημμεληματικού βαθμού επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα χτυπούσαν στο κεφάλι των θυμάτων. Δεν ήθελαν να σκοτώσουν, ήθελαν να πλήξουν το συνδικάτο στην Ζώνη Περάματος».

    Ζήτησε επίσης ενοχή για πλημμεληματική οπλοκατοχή -από κακουργηματική συνδεόμενη με την εγκληματική οργάνωση- των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστική δικαιοσύνη, δεν νομίζω πως πρέπει να περιμένουμε κατι καλό στην απόφαση
      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Φασισμός είναι το ΜΑΚΡΥ ΑΝΟΙΧΤΑ δολοφονικό χέρι του Καπιταλιστικού συστήματος μία άλλη μορφή αστικής διακυβέρνησης. Την καλημέρα μου ΔΣΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου